Kirsten Flagstad-salen
Torsdag, 19. oktober 2023
21:30-23:00

Det er bare å glede seg! Indiebandet fra Elverum har lansert nytt album til fantastiske anmeldelser, og snart drar de på Norgesturné med Hamar kulturhus som eneste stoppested i Innlandet!

 

Nytt album: Return To The Riverside

 - Så gøy, så godt, så sårt og så vondt (Dagsavisen)

 Aftenposten

 

Team Me brakdebuterte med den Spellemann-vinnende «To The Treetops!» i 2011 og har siden da vært et av Norges mest populære og innflytelsesrike indieband. Ledet av vokalist og låtskriver Marius Drogsås Hagen, har besetningen både vokst, krympet og endret seg med årene.

Mellom bandets andre album og fjorårets oppfølger gikk det hele 8 år. Og selv om Team Me aldri var helt borte i denne perioden, opplevde nok både bandet selv og fansen at albumet fra 2022 var som et comeback å regne.

Kjærlighetserklæring til hjemstedet Elverum
Men som kjent, den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Og allerede et drøyt år etter comebacket er Elverum-septetten igjen klare med nyttt album.

På Team Me sitt fjerde album «Return To The Riverside» har Drogsås Hagen sett til sin barndoms dal i Elverum for inspirasjon.

Musikalsk er «Return To The Riverside» også preget av en «back to basics»-tilnærming. Låtene, som er de beste Hagen noensinne har skrevet, får skinne i en mer nedstrippet og organisk drakt enn det vi kjenner fra tidligere Team Me-utgivelser.

Tekstene er direkte, enkle og nesten kjemisk fri for metaforer og poetiske krumspring. Dette er et dypt personlig album, hvor alt fra depresjon, mental helse, rusmidler, søt nostalgi og den store kjærligheten skildres.

Albumet ble skrevet og spilt inn på rekordtid til Team Me å være, og er på mange måter et dogme-prosjekt. Allerede før «Return To The Riverside» ble til, hadde Hagen bestemt seg for å bruke maks tre måneder på prosessen. Det eneste han hadde var tittelen på plata og en sterk vilje om å gjøre ting på en annerledes måte enn de tidligere tre albumene bandet har gitt ut.

Resultatet har blitt et voksnere, slankere og mer fokusert Team Me. Et band som måtte se bakover for å kunne se fremover, og en samling låter hvis helhet er større enn summen av dets deler.

- «Return To The Riverside» er en kjærlighetserklæring til hjembyen min og menneskene i den. Albumet handler om å komme tilbake dit man vokste opp, og det å se barndommen og ungdomstida med friske øyne etter et levd liv. På mange måter har jeg forsøkt å skape en slags «timeloop», hvor jeg kan se tilbake på det som skjedde med et nytt perspektiv, for å virkelig forstå hvordan det har påvirket meg. Og hvordan jeg har påvirket andre, sier Hagen.

Team Me er:
Marius Drogsås Hagen - vokal/gitar
Simen Schikulski - bass
Simen Skari - synth/keyboards
Julie Ofelia Østrem Ossum - cello/vokal
Elida Inman Tjørve - synth/vokal
Uno Møller Christiansen - gitar/vokal
Bjarne Alexander Ryen Berg - trommer

Album:
To The Treetops! (2011)
Blind As Night (2014)
Something In The Making (2022)
Return To The Riverside (2023)

Servering fra kl 20:30 / Dørene åpner 20:30 / Konsertstart 21:30
STÅPLASSER