Kirsten Flagstad-salen
Lørdag, 22. oktober 2022

"Ved målet" er en sterk historie om en datter som lever sammen med moren sin. Moren klarer ikke å gi slipp på datteren, og den voksne jenta kommer seg ikke videre.

«Anne Krigsvoll viser seg som vår tids største karakterskuespiller»
Terningkast 5, Aftenposten

"Ved målet" er en sterk historie om en mor som ikke vil gi slipp, og en voksen datter som ikke klarer å komme seg vekk. Hvert år, på den samme dagen, reiser de til det gamle huset ved havet. Slik har det vært så lenge de kan huske. Bare de to, alene sammen. Når en ung forfatter kommer på besøk, slår mønsteret sprekker.

-Det var umulig å si nei til å spille mammaen i dette prisbelønte teaterstykket, sier Anne Krigsvoll. Thomas Bernhard er både nådeløs og morsom, og jeg opplever at han viser oss noe dypt menneskelig som alle som har hatt en mor kan kjenne seg igjen i. Sammen med Josefine Frida, som mange kjenner som Nora i «Skam» og «Førstegangstjenesten», og Karl-Vidar Lende fra filmen «Krigsseileren», setter hun seg i Riksteatrets turnébuss med et teaterstykke publikum fra flere generasjoner kan oppleve sammen.

Pressen skriver:
«stor teaterkunst (…) Det er definitivt verdt turen til ditt nærmeste kulturhus»
Aftenposten (Terningkast 5)

«Gi Anne Krigsvoll en tekst, og hun forvandler den til gull. Legg til Josefine Frida som medspiller i Riksteatrets «Ved målet», og du får en av høstens mest besnærende teateropplevelser."
Dagsavisen (Terningkast 5)

«et intenst kammerspill (…) med en humoristisk letthet som kler materialet»
Klassekampen

Regien er ved Johannes Holmen Dahl. Han står bak en rekke kritikerroste teateroppsetninger med bred appell til publikum i alle aldre – som «Tid for glede» på Det Norske Teatret og «Hamlet» på Nationaltheatret.

- «Ved målet» stiller den kraftløse generasjonen under lupen. Unge mennesker som vil være på lag, heller enn å bryte med sine foreldre. Det er både noe håpløst over det, og en voldsom formaning om å gå i seg selv og forsøke. Å ta et oppgjør, sier Johannes Holmen Dahl.

Klikk for program, intervjuer med skuespillere og annet bakgrunnsmateriale.

Forestillingslengde: 1 time 20 minutter (ingen pause)

Med Anne Krigsvoll, Josefine Frida og Karl-Vidar Lende.

Av Thomas Bernhard. Oversatt av Sverre Dahl. Regissør Johannes Holmen Dahl. Scenograf og kostymedesigner Nia Damerell. Lysdesigner Norunn Standal. Komponist Erik Hedin. Lyddesigner Kolbjørn Lyslo og Erik Hedin. Dramaturg Hege Randi Tørressen. Produsent Anita Basmo Bjørnstad.

Produsert av Riksteatret. Forlag: Teaterforlaget Colombine.

Gratis introduksjon – før du skal se «Ved målet»
Før du skal se forestillingen, inviterer vi til en gratis introduksjon ved dramaturg Hege Randi Tørressen. Hege har lang erfaring som dramaturg på Nationaltheatret og er selv én del av det kunstneriske teamet som har laget forestillingen du snart skal se. Hun vil gi deg en introduksjon til «Ved målet» og fortelle hvem den verdensberømte forfatteren Thomas Bernhard er.

Starttid: 45 min før
Varighet: 15-20 minutter
Introduksjonen er gratis og åpen for alle!