Galleri Hamar kulturhus
Lørdag, 2. November 2019
13:00-14:30

Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere har sin juryerte årsutstilling i Galleriet.

Kunstvandring ved Karin Keane, pedagog, master i kunstfag
Karin Keane tar oss med på en vandring og snakker om akvarellene i utstillingen.  Hun vil stanse ved utvalgte verk og fortelle om hva vi ser, kunstnerens intensjon, verkets teknikk og oppbygning


I denne utstillingen har juryen valgt 81 arbeider av 76 medlemmer. Utstillingen er variert og spenner vidt - fra det naturalistiske, «lett å lese» uttrykk til det mer komplekse, non-figurative og abstrakte innen maleri, tegning, collage, fotografi, ulike grafiske verk og skulptur.


Fagjuryen var ved Jon Olav Helle og Bjørnulf Dyrud (begge NBK) og Kari Utgaard (NFUK) og kurator er Jon Olav Helle og Bjørnulf Dyrud.

Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere (NFUK) er en forening for alle visuelle kunstnere, uavhengig av retning og bakgrunn. Foreningen praktiserer juryert medlemsinntak og opptak basert på kunstnerisk kvalitet. Foreningen har regionale grupper og er nå på over 250 medlemmer spredt over hele landet. Foreningen er et samlende forum som arbeider for å ivareta medlemmenes faglige og sosiale interesser. NFUK arrangerer årlig landsutstillinger som juryeres av en fagjury og som kurateres.

 
Nattmorran. Akvarell og collage av Martha Sofie Simonsen.

 Arrangør: Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere