Multisal Pauline Hall
Lørdag, 12. Oktober 2019

Norges hotteste liveband feirer 40 år med nytt album og jubileumsturné og kommer til Lydhør for å gi oss strengejazz av beste merke - Djangomusikk fra Grieg til Zappa.

Hot Club de Norvége er Norges hotteste liveband, berømte for sin smittende spilleglede og virtuose strengemusikk. De har vært kontinuerlig på veien siden 70-tallet, gitt ut over 30 kritikerroste plater og regnes internasjonalt som de fremste i sin stilart. Med utgangspunkt i musikken til den legendariske sigøynergitaristen Django Reinhardt har de i dag kommet frem til sitt eget uttrykk, og et unikt sound. De var pådrivere da Djangomusikken fikk sin internasjonale oppblomstring på 80-tallet, og regnes nå internasjonalt blant Djangomusikkens originale pionerer.

Live er de en helt egen stemning, og repertoaret spenner fra utadvendt swing til inderlige ballader, og vitser mellom låtene. Stilistisk faller de forhenværende gatemusikantene mellom alle stoler, og det er kanskje noe av hemmeligheten bak Hot Clubs suksess?

De turnerer over hele kloden, og har samarbeidet med alle de store innen genren – strengejazz av beste merke. Djangomusikk fra Grieg til Zappa.

I år feirer de sitt 40-års jubileum med turnéer i inn- og utland, og spiller bl a musikk fra sitt ferskeste album, STARDUST, innspilt i år sammen med vokalisten Eva Scholten (NL) og Satyricon-gitaristen Gildas Le Pape (F).

Hot Club de Norvege består av Jon Larsen (gitar), Finn Hauge (munnspill og fiolin), Gildas Le Pape (gitar), og Svein Aarbostad (bass).

Lydhør er konsertserien som gir deg de gode og nære musikkopplevelsene. På scenen står «feinsmeckerne» - våre aller beste musikere i sin sjanger, og alt er tilrettelagt for det lyttende og musikkelskende publikum.