Multisal Pauline Hall
Lørdag, 2. Mars 2019

"Ab und Zu" og "Trio de Janeiro" er navn som gir god gjenklang i nyere norsk musikkhistorie. Og mye av denne klangen skyldes stemmen til Anne Marie Giørtz. Nå kan du høre henne sammen med Eivind Aarset og Peter Baden i Kulturhuset

Sanger og låtskriver Anne-Marie Giørtz slo igjennom tidlig på 1980-tallet, og har i alle år senere vært en solid etablert artist i norsk musikkliv. I 2008 startet hun "Anne - Marie Giørtz trio" sammen med gitaristen Eivind Aarset og trommeslageren Peter Baden. I 2009 ga trioen ut Cd´en “På egne vegne” og i februar 2016 kom oppfølgeren ”Capital Punishment for Cars”.

Det blir bl.a. utdrag fra trioens siste plate "Capital Punishment for Cars", på kveldens Lydhørkonsert.

Gitaristen Eivind Aarset har spilt med Anne- Marie Giørtz helt siden tidlig åttitallet. Han har gjennom sitt eget band og i samarbeid med bl. a Jan Bang, Arve Henriksen, Nils Petter Molvær og Bugge Wesseltoft, vært en pådriver for den elektronisk inspirerte jazzen i Norge. Han benyttes svært flittig av diverse utenlandske musikere i ulike prosjekter som bl.a Jon Hassel, Dhafer Youssef, Tigran Hamsyan, Sly & Robbie, Andy Sheppard for å nevne noen.

Trommeslager og perkusjonist Peter Baden er en svært allsidig musiker som har arbeidet med bl.a  Mari Boine, Thea Hjelmeland, Anneli Drecker, Marylin Mazur. I tillegg har han gjort en lang rekke sceniske produksjoner, bl.a. “Rytmer fra Verdensrommet”.

Anne-Marie Giørtz: vokal, piano, guzheng, og perkusjon
Eivind Aarset: diverse gitarer og elektronikk, m.m
Peter Baden: diverse trommer, perkusjon, og elektronikk

Velkommen til Lydhør – en konsertserie som gir deg lavmælte, stemningsfulle og neddempede musikkopplevelser, tett på artistene i Multisal Pauline Hall. Her har vi cafébord og stearinlys, og du kan nyte et glass fra Cafe Valuta.