Galleri Hamar kulturhus
Lørdag, 21. oktober 2023
13:00-14:30

Velkommen til «Klassiske øyeblikk» i Galleri Hamar kulturhus. Denne gang er det fiolinist Magnus Boye Hansen og pianist Mathias Halvorsen spiller tre sonater av Christian Sinding.

Boye Hansen og Halvorsen har studert og jaktet på Sindings musikalske åre i gamle opptak, håndskrevne partiturer og beretninger om musikalske og utenommusikalske eskapader.

Dere får høre originale, finurlige og overraskende tolkinger av tre absolutte mesterverk. På konserten forteller Boye Hansen og Halvorsen om hver av sonatene og om den store komponisten, som ufortjent fikk et noe frynsete ettermæle grunnet omstendigheter noen uker før sin død i 1941. 

-----------

Serien «Klassiske øyeblikk» er en annerledes måte å oppleve klassisk musikk på. Det er tre ulike minikonserter på 20 minutter hver. Du kan velge å høre alle tre, eller stikke innom for kun én eller to av dem - hvilke «øyeblikk» som passer deg best avgjør du. I pausene blir det servert forfriskninger.

Her får du klassisk musikk i en avslappet atmosfære - stikk innom og nyt musikalske perler fra noen av landets fremste musikere. Denne gangen er det pianist Mathias Halvorsen og fiolinist Magnus Boye Hansen som framfører sonater av Christian Sinding.

-----------

Program

Konsert Nr. 1 // kl. 13:00 - 13:20
Sonate no. 1 i C-dur, op. 12

           Pause – med forfriskninger

Konsert Nr. 2 // kl. 13:35 - 13.55
Sonate no. 2 i E-dur, op. 27

          Pause – med forfriskninger
 
Konsert Nr. 3 // kl. 14:10 - 14:30
Sonate no. 3 i F-dur, op. 73

-----------

Mathias Halvorsen er en av Norges ledende pianister og har en utstrakt konserterende virksomhet verden over. Han har gjort en rekke innspillinger og er som en musikalsk kameleon å regne som finner seg til rette i en rekke sjangre og uttrykk. 

Magnus Boye Hansen er fiolinist og bratsjist og spiller til daglig i Kork og Oslo strykekvartett. Han leker seg også med egne prosjekter og i en rekke forskjellige ensembler.

Mathias og Magnus spiller spiller jevnlig konserter i stummende mørke, både for publikum og musikerne. 


Christian August Sinding (1856 - 1941) er en av Norges største komponister og ble i sin samtid hyllet for sine komposisjoner og sitt rike kunstnerskap. Hans lyriske pianostykker og sanger fikk mange til å se på Sinding som Edvard Griegs etterfølger. Sinding og konen Augustas første faste bopel var Statens æresbolig Grotten i Oslo, hvor de flyttet inn i 1924. Sinding var den første som fikk Grotten som æresbolig.

Han var en populær komponist og levde store deler av sitt liv i Tyskland. Men et 8 ukers NS-medlemskap i komponistens siste leveår gjorde sitt til at Sindings musikk i flere tiår ble boikottet og glemt.