Kirsten Flagstad-salen
Onsdag, 11. oktober 2023
19:00-21:20
Showet er i to bolker á 1 time med 20 minutters pause i mellom.

Det finnes to geografi-podcaster i Norge i dag; "GLOBUSRULETT" med Gunnar Garfors og Thorkild Gundersen, og "198 LAND" med Einar Tørnquist. Nå får du begge podcastene på samme scene, med selveste Egil "Drillo" Olsen som gjest!

Både GLOBUSRULETT og 198 LAND har holdt det gående over tre år og laget mer enn 100 episoder hver. Hver episode omhandler et land, og begge har som oftest gjester i studio som kan spesielt mye om dette landet. Nå har de to podcatsene slått seg sammen til felles liveshow – og kveldens gjest er Egil Drillo Olsen.

Egil Olsen har utgitt flere bøker om geografi og er landskjent som like stor geonerd som han er fotballnerd. 


Hvilke hovedsteder i verden ligger lengst unna hverandre?
Hvilket land er verdens minste?
Hvor mange land finnes det egentlig på kloden?
Og hvilken by er den nordligste som har vunnet Premier League?

Dette, og masse mer unyttig informasjon vil bli grundig belyst på podcasten Globusruletts LIVE-show.


Flere tema blir berørt, bl.a.
Antall land i verden, hvor mange land det finnes det egentlig? Topp 3 hvor panelet forteller om sine 3 mest eksotiske reiseopplever, topp 3 land de har besøkt, og topp 3 byer de ønsker å besøke. Europa, hvilke land inngår i Europa? Telling av land, hvor mange land har du vært i? Høyt og lavt med Drillo, en sjekk på hvor utrolig mye Drillo kan om fjell!

Det blir Superquiz hvor programleder Gundersen quizzer Garfors, Olsen og Tørnquist. Publikum får også prøve seg i en publikumskonkurranse hvor signerte bøker av paneldeltakerne er premie.


Gjør klar for en herlig aften med globus, kart, kompass, quiz og en liten dæsj fotball der det måtte passe.
Hvem er Norges beste på geografikunnskap? Svaret får vi i showets finale, der Garfors, Olsen og Tørnquist møtes i en geografisk superquiz!