Kirsten Flagstad-salen
Lørdag, 29. oktober 2022

Platerelease: The Trondheim Concert

Pianist og komponist Espen Berg er vokst opp på Hamar vest, gikk musikklinja på Stange videregående og deretter Jazzlinja i Trondheim, hvor han nå selv underviser.

Han har nettopp sluppet sitt nye album, «The Trondheim Concert», som har fått strålende anmeldelser. Mike Gates i tidsskriftet UK Vibe skriver:

- I am astonished at how beautiful this is, on every level.

(...) one of the finest improvised solo piano performances I have had the pleasure of listening to in the last decade or so.

Platelanseringen markeres med konsert i Hamar kulturhus.

Albumet er en live-innspilling av en fritt improvisert pianokonsert på Dokkhuset i Trondheim i 2019. Konserten presenteres i samme stil som plata, og konseptet er både nådeløst og fullstendig befriende. Det kan sammenlignes med Keith Jarretts solokonserter, men musikken har likevel Espens helt personlig uttrykk. Du inviteres til å oppleve en helt unik konsert, skapt i øyeblikket.

Espen Berg debuterte som solopianist i 2012 med albumet «Noctilucent», som All About Jazz (US) kåret til én av de ti beste internasjonale utgivelsene samme år. Han har de siste årene reist verden rundt med egen jazztrio, som nylig slapp sitt fjerde album med Silje Nergaard, Mathias Eick og Hanna Paulsberg som gjesteartister.

Espen Berg Trio har spilt utsolgte konserter i blant annet Tokyo, Nagano, Guangzhou, Aten og Milano, og trioens tredje album, Free to Play, ble kåret til én av årets beste internasjonale utgivelser i 2019 av Downbeat (US).

Siden karrierestart i 2003 har Espen spilt med en rekke band og artister, som Trondheim Jazzorkester, Daniel Herskedal, Bendik Giske, Silje Nergaard, Herborg Kråkevik, Ellen Brekkens A Tonic for The Troops, Bridges feat. Seamus Blake og Anders Grønseths Multiverse. Han mottok i 2016 «JazZtipendiatet» og skrev MAETRIX for Trondheim Jazzorkester. Premieren på Moldejazz i 2017 ble omtalt som «et verk for evigheten» i Nettavisen. I år har Espen skrevet et nytt bestillingsverk for Jazzfest i Trondheim, Maijazz og Oslo Jazzfestival, og samlet et stjernelag bestående av unge og etablerte utøvere i sekstetten Water Fabric.

Denne høsten turnerer Espen med egne og andres band i Norge, Sverige, Nederland, Tyskland, Frankrike og Hellas, og i mellom turneene jobber han som universitetslektor på Jazzlinja ved NTNU i Trondheim.