Kirsten Flagstad-salen
Søndag, 16. oktober 2022

Det blir full fest når Norsk Ungdomssymfoniorkester presenterer sitt cubanske program sammen med pianist og komponist Sverre Indris Joner.

Sammen vil de presentere et program som består av en blanding mellom tradisjonell cubansk musikk, Sverres egne cubanske komposisjoner og noen klassiske svisker i cubansk drakt.

Norsk Ungdomssymfoniorkester er et nasjonalt tilbud for ungdommer mellom 13 og 20 år som spiller orkesterinstrumenter. Det er prøvespill for å komme med i orkesteret, som holder et svært høyt nivå. I løpet av en toårsperiode gjør de 4 prosjekter som varierer i musikkstil, og nå er det latinamerikanske rytmer som står for tur.

Sverre Indris Joner er en norsk komponist, musiker (piano og perkusjon) og til tider skuespiller. Han regnes som en pioner innen latinamerikansk musikk i Norge. Han er utdannet som musiker fra Universitetet i Oslo og Concervatorio Cervantez i Havanna. Joner startet sin musikalske karriere i afro-reggaebandet Destiny i 1979, og er dessuten grunnlegger av en rekke band, deriblant Tango for 3, La Descarga, Salzumba, Electrocutango og Hovedøen Social Club.

Andres Maurettes O`Brien er orkesteret dirigent. O`Brien er født og oppvokst i Venezuela, og fikk sin start i det berømte El Sistema. I dag er han bratsjist med lang orkestererfaring og assistentdirigent i KORK!