Kirsten Flagstad-salen
Onsdag, 23. Oktober 2019

For første gang i Tellefsens mer enn 60-årige karrière skal han nå ut og turnere med musikere fra Berlinfiharmonien,- orkestermusikere i verdensklasse.

Ensemble Berlin består på denne turneen av ni musikere – fire strykere og fem blåsere. En liten kammerbesetning som har turnert verden rundt.

Ensemble Berlin ble startet av oboist Christoph Hartmann.

Hartmann er bl.a. knyttet til "Vinterfestspill i Bergstaden" på Røros. I 2019 var han med å etablere Landsberger Sommermusiken, som senere utviklet seg til Ensemble Berlin. De siste to år som kunstnerisk leder.

På denne konserten blir det musikk av bl a J. S. Bach, L. v. Beethoven, Ole Bull, G. Gershwin, L. Bernstein, J. Svendsen og J. Strauss. Musikken er arrangert spesielt for denne turneen av Wolfgang Renz (Tyskland) og Rob Mounsey (US).

Arve Tellefsen ser fram til å kunne presentere dette flotte ensemblet og programmet for det norske publikum og vil selvsagt lede konserten på sin egen unike måte.

Ensemble Berlin