Statsteatret endelig til Kulturhuset!

Hamar kan bare glede seg til den kritikerroste forestillingen «2010 – Lollywood», når Statsteatret besøker Hamar kulturhus for første gang i oktober.

Med ønske om å finne svar på hvem vi er og hvorfor vi har blitt sånn rullet Statsteatret i gang prosjektet «Norge 1066 – 2066» for snart ti år siden. Fortellingen om Norge skulle skrives på nytt. Den skulle fortelles over ti forestillinger på ti år og bringes ut i by og bygd for et stort publikum.

Prosjektet har blitt en suksess av de sjeldne. Med sitt originale dypdykk inn i norgeshistorien høster de fantastiske tilbakemeldinger fra både publikum og anmeldere. Ifølge Dagbladet er Statsteatret nå en nasjonalskatt å regne.

Strålende mottagelse
Tirsdag 29. oktober besøker Statsteatret Hamar kulturhus for første gang og tar med seg sin siste kritikerroste forestilling, «2010 – Lollywood», som er det niende og nest siste kapittelet i serien.

Forestillingen, som tar oss med inn i vår egen samtid, har fått strålende mottagelse, med femmere på terningen fra både Aftenposten og Dagsavisen, og ifølge sistnevnte kan publikum se frem til «bekmørk humor og satirisk galskap.»

Kjøp billett nå

Humor og sjarm
I «2010-Lollywood» har lagt ut på en lang reise i håp om å få øye på oss selv. Handlingen er nemlig lagt til Lahore, Pakistan. Vi følger et norsk filmselskap i sine bestrebelser på å lage en thriller av internasjonalt kaliber. Med i det mangslungne teamet finner vi også den norske skuespilleren Shahid Khan. Filmteamet kjemper mot klokken, kreditorer, korrupsjon og konspirasjoner. Vil filmen noensinne bli ferdig?

– Dette er drivende dyktige skuespillere som med humor og sjarm gir oss et blikk på hvem vi er og hvorfor vi har blitt sånn, sier programansvarlig ved Hamar kulturhus, Mocci Ryen, som gleder seg til å ta imot Statsteatret 29. oktober i Kirsten Flagstad-salen.

– 2010 Lollywood» er nemlig forestillingen som kickstarter Kulturhuset sin Internasjonale uke i oktober. Og hvilken start det blir, sier Ryen.

Billettsalget er i gang på Hamar kulturhus sine programsider

I tillegg til Statsteatrets «2010 – Lollywood» kan publikum i høst oppleve artister som Astrid S, TNT, Vamp, Øivind Blunck, Liv Ullmann, Janove, Kristian Kristiansen, Pernille Sørensen, Are Kalvø, Lars Monsen, Bjørn Eidsvåg, Sigvard Dagsland, Jan Eggum, Halvdan Sivertsen, Bjarte Tjøstheim og Didrik Solli Tangen i Hamar kulturhus.

For fullt program og billetter, se Hamar kulturhus sine nettsider.

Statsteatret: «2010 – Lollywood

Sted: Kirsten Flagstad-salen