Riksteatret med 4 forestillinger høsten 2020

De starter med turnépremiere på "Peer Gynt" og avslutter med "Min min Mio". Og mellom disse kommer to spennende forstillinger, "Pust" og "Blokk til blokk".

Turnépremieren Peer Gynt søndag 30. august:
Hva skjer med vår oppfatning av Peer Gynt når vi kommer tett på, hjemme i kjøkkenet hos Peer? Hvem var han egentlig, og hvorfor flyktet han alltid fra seg selv? Opplev Anders Baasmo som Peer Gynt i Ibsens mesterverk!

Riksteatret har samlet noen av landets beste skuespillere i en helt ny versjon av Peer Gynt. Regissør Ole Anders Tandberg går tett på personene i Ibsens mesterverk.

På scenen står Anders Baasmo, Gisken Armand, Ola G. Furuseth, Jan Sælid og Thea Lambrechts Vaulen

Turnépremieren er utsolgt.     Peer Gynt / Riksteatret

Pust - onsdag 14. oktober
De står i køen på Ikea. Et barn? spør han plutselig. Skal vi starte en familie? Hun blir overrumplet. Må ut. Jeg trenger et øyeblikk, sier hun.

En moderne kjærlighetshistorie.
I en serie lynraske scener fortelles en moderne kjærlighetshistorie. Vi er med gjennom en samtale som varer livet ut. Det handler om de små og store valgene vi gjør i livene våre. Replikkene går som ping-pong. Den britiske dramatikeren Duncan Macmillan har selv beskrevet stykket som en blanding av stand up, en dans og en brytekamp. Det er som å tyvlytte til en privat samtale. Det er morsomt og gripende. Lett å kjenne seg igjen i. Selv når verden står på hodet og kloden ikke er til å kjenne igjen.

På scenen: Axel Bøyum og Kamilla Grønli Hartvig
Regissør: Marie Blokhus, Komponist: Ingrid Olava     PUST / Riksteatret

Blokk til blokk - lørdag 31. oktober
Hvor du kommer fra er ikke bare et sted du ikke har valgt. Det er også med på å gjøre deg til den du er. Blokk til blokk er en konsertforestilling om å komme dit du er, ikke på grunn av, men på tross av.

Don Martin, Castro og Fela har lenge vært markante stemmer innen norsk rap. Alle har på ulikt vis gjort rap til et levebrød, og hiphop har vært et fast holdepunkt gjennom livet, både musikalsk og sosialt. I forestillingen forteller de sine historier og tar publikum med inn i blokka, bak musikken og tekstene sine.

På scenen: Fela, Castro og Don Martin     Blokk til blokk / Riksteatret

Mio, min Mio - søndag 22. november
Mio, min Mio er historien om den foreldreløse gutten som blir prins Mio. En storslått og vakker fortelling om savn og ensomhet, vennskap og ondskap og det sterke båndet mellom barn og foreldre.

Bo Vilhelm Olson bor hos fosterforeldre som mener det var en ulykke å få ham i hus. En dag han sitter alene på en benk skjer det noe merkelig. Han blir ført til i Landet i det Fjerne. Der venter hans far Kongen, som har lengtet etter ham siden han ble født.

Denne vakre forestillingen i Hilde Brinchmanns regi ble kåret til "Årets beste barneforestilling", Heddaprisen 2019.

Aldersgrense 6 år, begrenset antall plasser. Forestillingen er utsolgt     Mio min Mio / Riksteatret

Hamar Kulturhus
Torggata 100