Rekordhøst for Kulturhuset!

September ble tidenes mest besøkte for Hamar kulturhus. Høstens billettsalg var allerede midt i november høyere enn hele høsten 2019, før pandemien.

I september satte vi rekord med 16.874 registrerte besøkende. Fra vi begynte å telle besøk i 2018, har aldri så mange vært innom dørene i løpet av én måned.

Rekord-måneden inneholdt både teaterfestival, dansegalla, sy- og strikkefestival, fem forestillinger med Damenes Aften, to store konferanser og seminarhelg for korpsmusikere - i tillegg til ordinære øvelser, bibliotekbesøk osv.

- Vi har hatt stor aktivitet i hele høst, sier kulturhussjef Tor Rullestad. - Fulle hus og ekstraforestilling for flere artister kan allerede nå beskrive sesongen, som har hatt et program uten sidestykke.

- Vi var spent i forkant, men resultatet viser at vi har truffet med programmet og at publikum i Hamarregionen og Innlandet verdsetter kulturtilbudet i Hamar, oppsummerer kulturhussjefen.

Svært godt billettsalg
Vi har så langt solgt over 15.000 billetter til høstens arrangementer. Det er 500 flere enn hele høsten 2019, som er siste normale og sammenlignbare sesong. Faktisk er Hamar og Kulturhuset «kjerringa mot strømmen», da mange andre steder har slitt med å fylle salene i høst.

Godt program for våren
Vi har allerede mange spennende bookinger for våren, og nye ting kommer på løpende bånd. Året starter med en fantastisk nyttårskonsert, Sondre Justad spiller hos oss på sin klubbturné, Norges mest kjente dansekompani Carte Blanche kommer, det blir standup bl.a. med Dagfinn Lyngbø, og Riksteatret besøker oss med flere forestillinger. For september står Nils Petter Molvær allerede på programmet.

Våren 2023 byr også på flere jubileum: Ole Ivars takker for en lang karriere med konsert i sittende amfi i Kirsten Flagstad-salen, Di Derre feirer 30 årsjubileum, og Benny Borgs vise om Morgan Kane fyller 50 år.

Se hele programmet her.

*) Besøk registreres med digitale tellere i dørene, ikke kamera.

Hamar Kulturhus
Torggata 100