Peace at work - Nobel Fredssenter

Vandreutstillingen Peace at Work viser høydepunktene fra alle fredsprisutstillingene fra 2005 til 2016.

Nobels Fredspris regnes som verdens mest prestisjefylte pris, og hvert år venter verden i spenning på annonseringen av årets fredsprisvinner.

Men visste du at verdenskjente fotografer blir engasjert til å avbilde vinnerne? Har du sett de magiske øyeblikkene som fotografene har fanget i møtet med fredsprisvinnerne? Det kan du nå gjøre i utstillingen Peace at Work som stilles ut i Galleriet i Hamar kulturhus fra 22.september. Gjennom bilder, film og tekst blir vi kjent med fredsprisvinneren selv, Nobelkomiteens begrunnelse og fotokunstneren bak kamera.

Fotografenes evne til å fange små og store øyeblikk har gitt oss bilder av Al Gore som balanserer en lang kvist på nesen, av Tawakkol Karman i lykkelig lek med barna sine og av en OPCW-våpeninspektør som kler på seg den livsviktige sikkerhetsdrakten. Slik kan fred se ut.

Utstillingen er tidligere vist på Nobels Fredssenter, Union Scene i Drammen, Vestfoldmuseene i Tønsberg, på Eidsvoll 1814 og på Paleet i Oslo.

Utstillings åpnes lørdag 22. september kl. 13:00.
Utstillingsperiode 22. september - 18. november.

Hamar Kulturhus
Torggata 100