Musikkstudenter på byens største scene!

I Hamar har vi over 200 musikkstudenter, og både Toneheim folkehøgskole og Høgskolen i Innlandet holder vårens avskjedskonserter i Kirsten Flagstad-salen i Hamar kulturhus.

Hamar har en lang historie som musikk-by, og vi har et stort, aktivt musikkmiljø i byen. Blant annet har Hamar over 200 musikkstudenter som kommer fra hele landet.

Fra Høgskolens vårkonsert 2021. Foto: Hamar kulturhus.

Toneheim folkehøgskole har 140 elever, som utfolder seg innen sang og musikk, individuelt og i band, og har bakgrunn i alt fra korps, folkemusikk og klassisk til moderne disipliner som pop og rock. Årets kull har blant annet 33 studenter med spesialisering i jazz.

Ved Høgskolen i Innlandet i Hamar går rundt 70 musikkstudenter. Noen tar årsstudium i musikk, og andre spesialiserer seg til å bli faglærere i musikk, et studium som fra høsten blir en femårig masterutdanning. Høgskolestudentene deltar i forskjellige ensembler med forskjellige instrumenter.

Konserter i kulturhusets storsal
10. juni kan alle i Hamar oppleve bredden, spillegleden og kvaliteten til musikkstudentene når Høgskolen holder sin store vårkonsert. Det blir en forestilling med stor sjangerbredde, blant annet med innslag fra et prosjekt som hadde tema country/americana, hvor studentene hadde besøk av Claudia Scott. Toneheim holdt sitt avslutningsshow tidligere i mai.

Dette er desidert vårens mest varierte konserter, med alt Hamars musikkstudenter har å by på!

Billettsalg til Høgskolens vårkonsert

Fra Høgskolens vårkonsert 2021. Foto: Hamar kulturhus.

Hamar Kulturhus
Torggata 100