Marja-Liisa Orgelsuite

Trøorgelkonsert med Marja-liisa Orgelsuite i Hamar kulturhus 3.mai

Marja-Liisa er navnet til et gammelt trøorgel som holder til i Målselv – langt oppi nord. Det er Mariann Torset som spiller på Marja-Liisa, og hun startet for alvor sitt folkemusikkliv da hun gikk på Toneheim sist på 1980-tallet, og senere på musikklinja ved Hamar Lærerhøgskole. Etter mange år med trøorgel i ulike besetninger, har Mariann nå samlet noen av sine favorittorganister fra Norden. Resultatet er blitt Marja-Liisa Orgelsuite for seks sammenleggbare trøorgel, og vi kan love et lydbilde du aldri før har opplevd.

Trøorgel har vært et viktig komp-instrument i finsk og svensk folkemusikken de siste 50 årene, og de siste 20 årene har Norge kommet etter. I dag er trøorgelet et viktig instrument hos mange av våre mest kjente folkemusikere. Marja-Liisa Orgelsuite hadde premiere på folkemusikkfestivalen Kalottspel i august 2018 i Målselv.

Marja-Liisa Orgelsuite er enda en vellykket samproduksjon mellom festivalen Kalottspel og Folkemusikk Nord. Koreograf Sigurd Johan Heide (Kartellet) sin signatur vises også tydelig i produksjonen. Marja-Liisa Orgelsuite skal i løpet av året spilles både i Sverige, Finland, og avslutter sin Norgesturné i Hamar Kulturhus. Prosjektet er finansiert av Det norske komponistfond, Nordisk Kulturfond, Nordisk Kulturkontakt, i tillegg til Folkemusikk Nord, Troms fylkeskommune, og Kalottspel som driver prosjektet.

Komponist: Mariann Torset

Medvirkende musikere: Mariann Torset (N), Harald Lind-Hanssen (N),
Kristina Bergström (S), Janne Strömstedt (S), Leija Lautamaja (Fi), Milla Viljamaa (Fi).
Koreograf: Sigurd Johan Heide
Produsent: Terje Foshaug, Folkemusikk Nord