Søk

Klassisk nyttårskonsert med utøvere fra hele Innlandet

Nyttårskonserten «Den vesle stjerna til venstre for Orion» spenner buen mellom Innlandets kulturhistoriske røtter og den musikalske verden der ute.

Det er Musikk i Innlandet og Hamar kulturhus som står bak nyttårskonserten, som spilles 13. januar.

Musikken framføres av et stjernelag av musikere fra Innlandet. Programmet inneholder både kjente nyttårsverk og nye oppdagelser og byr på en reise mellom Innlandets egen kultur og de store internasjonale klassikerne.

Hamar kulturhus har hatt fullt hus ved tidligere nyttårskonserter. - Dette er en flott tradisjon og en fin måte å innlede et nytt år på, sier kulturhusleder Tor Rullestad.

- I en verden hvor redselen for framtida kan filleriste oss, trenger vi framtidshåp, sier kunstnerisk leder i Musikk i Innlandet, Solbjørg Tveiten. – Vi håper at denne storslåtte konserten kan bidra til å løfte deg inn i 2024 med optimisme, sier hun.

Lokale verdensstjerner
Denne kvelden i januar møtes verdensstjerner fra Hamar, Løten, Gjøvik og Engerdal.

Dirigent er hamarjenta Ingunn Korsgård Hagen, som til tross for sin unge alder har en imponerende karriere. Hun er til daglig assistentdirigent i Bergen Filharmoniske Orkester og har tidligere hatt samme stilling i Stavanger Symfoniorkester. Hun har også en plass i Dirigentforum, som er en del av elitesatsingen til Dirigentløftet og Talent Norge.

Regien er ved Silje Onstad Hålien, og på scenen står Marja Mortensson, Magnhild Korsvik og Bjarte Eike med Barokksolistenes The Alehouse Sessions.

 Det blir også et musikalsk møte mellom det symfoniske selskap fra Orkester Innlandet, Ringsakeroperaen og Atle Sponberg. Sponberg er her både orkesterleder og solist.

Et møte mellom det nære og den store verden
Denne konserten blir en reise mellom vår nære historie og verden, hvor røttene vi besitter alltid har fulgt oss, og vil følge oss til alle tider, uttaler regissør Onstad Hålien.

Konserten har samme tittel som et av diktene til Hans Børli, og Rune Rebne fra Brumunddal har komponert musikk til flere av Børlis dikt spesielt for anledningen.

- Med komposisjonen formidler jeg også min opplevelse av diktet. Børlis dikt handler ikke bare om skogen og elva, men, slik jeg ser det, også om menneskets undring, sier Rebne. - Himmelvelven, skogen og elva bringer inn en uendelighet som ikke finnes i menneskers liv. De viser det forgjengelige menneskets møte med de store spørsmål. På nyttårskonserten kan vi oppleve sammen og undre oss over hva kunsten bringer til livet og fellesskapet.

- Vi gleder oss til å presentere et stort orkester med over 50 profesjonelle toppmusikere fra hele Innlandet, avslutter konsertmester, solist og leder for orkesteret Atle Sponberg.

Klikk for billetter.

 

Hamar Kulturhus
Torggata 100
2317 Hamar
Telefon: 62 56 18 50

Samarbeidspartnere