Søk

Jo Strømgren og Anja Garbarek til Kulturhuset med ettertraktet og dramatisk forestilling 

Jo Strømgrens særegne univers møter Anja Garbareks unike musikalske spenningsrom, når danseforestillingen «The Road Is Just a Surface» kommer til i Hamar kulturhus lørdag 2. mai. 


Hun er en av Norges mest interessante kunstnere. Han er en verdenskjent og ettertraktet danser, koreograf, regissør og dramaturg. Sammen har Jo Strømgren og Anja Garbarek skapt et skremmende og vakkert musikalsk verk, hvor Strømgrens særegne univers interagerer perfekt med hennes detaljerte og konseptuelle avant-pop.

Publikum får oppleve en multi-medial forestilling som kombinerer musikk, dans, teater og video-kunst, og det er ikke en forestilling som stryker oss med hårene. Her utforskes opplevelsen av å være fanget mellom parallelle virkeligheter og en lengsel ut av en statisk og emosjonelt fastlåst livssituasjon. 

«The Road Is Just a Surface» hadde premiere under Festspillene i Bergen i mai 2018 og har siden den gang solgt ut på Den Norske Opera & Ballett flere ganger. 

Lørdag 2. mai kommer forestillingen til Kirsten Flagstad-salen, og blir Hamar kulturhus sitt bidrag inn i dansefestivalen MOVE i samme periode.  

KJØP BILLETT NÅ!

(artikkelen fortsetter under bildet)

(Foto: Bjørn Opsahl)
 

Fra skjønnhet og erotikk til humor og grøss
Etter å ha vært borte fra musikkscenen siden 2005, kom endelig Anja Garbarek med nytt materiale som hun sammen med Jo Strømgren laget til et fantastisk musikalsk teater. 
Strømgren skaper en historie med kun tre aktører – Garbarek, en danser og en musiker. Bergmund Waal Skaslien spiller hovedpersonen Bob samtidig som han trakterer sin fiolin aldeles strålende. Garbarek synger melodiske låter med myk, betagende stemmeføring, men har også en fortellerrolle, som Bobs mor. Line Tørmoen danser suverent i en uttrykksfull koreografi som veksler mellom skjønnhet, erotikk og snev av humor, men også med urovekkende grøss. 

Anja Garbarek er en av Norges mest interessante kunstnere, og har siden debuten i 1992 utfordret det musikalske spenningsrommet mellom kunst og pop, med sine visuelle og teatralske uttrykk og en sjelden detaljrikdom. Hun fikk internasjonal anerkjennelse med albumet Balloon Mood (1996) og Smiling & Waving (2001). For første gang siden 2005 presenterer hun nå helt nytt materiale.

Jo Strømgren er en verdenskjent og ettertraktet danser, koreograf, regissør og dramaturg som har satt opp over 100 forestillinger i over 60 land. Med Jo Strømgren Kompani har han utviklet en av de mest suksessrike uavhengige gruppene i Skandinavia. JSKs hjemmeadresse i Oslo er Det Norske Operahuset der Jo Strømgren er koreograf i residensen. Stilen er preget av en særegen blanding av dans og teater med en utpreget og ofte veldig fysisk humor kombinert med mørkere, politiske undertoner.

The Road Is Just a Surface
Sted: Kirsten Flagstad-salen
Dato: lørdag 2. mai 
Tid: kl 19:00
Varighet: 75 min

På scenen: Anja Garbarek, bratsjist Bergmund Waal Skaslien og danser Line Tørmoen.

Finn ut mer og kjøp billetter

Hamar Kulturhus
Torggata 100
2317 Hamar
Telefon: 62 56 18 50

Samarbeidspartnere