Søk

- Jazz fra øverste hylle

I oktober, på én og samme helg, tar Mathias Eick med seg venner til Kirsten Flagstad-salen for en hyllest og tolkning av tidenes mest solgte jazzalbum, mens unikumet Benedicte Torget, har releasekonsert i salen ved siden av.

- Denne høsten blir en gave til jazzeleskere i byen! Først Anjazzweekend og så bare to uker etter fyller Norges fremste jazzmusikere scenene i Kulturhuset! Distinkt og følsomt, skarpt og treffende, det er bare å sette av helgen, dette blir to kvelder med ren nytelse, sier programansvarlig Mocci Ryen, som gleder seg til å presentere jazz fra øverste hylle i oktober. 

Hyllest og nytolkning
For 60 år siden ble tidenes mestselgende og legendariske jazzalbum utgitt: Miles Davis – ”Kind Of Blue”. Fredag 16. oktober feirer en av norges mest velkjente jazzmusikere og trompetist, Mathias Eick, både plata og Miles Davis, gjennom en ny tolkning og framføring av musikken - musikk som enhver jazzlytter har et forhold til.

Med seg har han et stjernelag av musikere, bestående av Kjetil Møster (tenorsax), Martin Myhre Olsen (altsax), Erlend Skomsvoll (piano), Johannes Eick (kjontrabass) og Håkon Mjåset Johansen (trommer).

Fredeag 16. oktober står de på scenen i Kirsten Flagstad-salen.

Les mer om konserten og kjøp billetter

Mathias Eick – Kind Of Blue / Sted: Kirsten Flagstad-salen / Dato: fredag 16. oktober / Tid: kl 20:00 / Varighet: 90 min

 

Berøringskraft av de sjeldne
Samme helg kommer også Benedicte Torget og har releasekonsert for albumet ”diamonds - seven dialogues".

Torget har laget et originalt og melodisk album med en dyp klangbunn. I sitt nye band har hun med seg musikere kjent fra internasjonale scener, alle med et unikt uttrykk.

Musikken hennes er inspirert av viser, verdensjazz og samspillet som oppstår mellom utøvere som virkelig lytter til hverandre, og hun synger med en stemme som har en berøringskraft av de sjeldne.

Les mer om konserten og kjøp billett 

Benedicte Torget - releasekonsert / Sted: Multisal Pauline Hall / Dato: lørdag 17. oktober / Tid: kl 20:00 / Varighet: 90 min


 

Hamar Kulturhus
Torggata 100
2317 Hamar
Telefon: 62 56 18 50

Samarbeidspartnere