Her er vinterens Lydhør-artister

Det blir en samling av våre aller beste musikere når Tord Gustavsen Trio, Stian Carstensen og MjøsFolk besøker konsertserien «Lydhør» i Hamar kulturhus i vinter.

KOMMER: Stian Carstensen, MjøsFolk og Tord Gustavsen trio besøker Lydhør i Hamar kulturhus i vinter.

Det er duket for store musikalske opplevelser når Lydhør-serien sparkes i gang igjen i Multisal Pauline Hall i vinter. Denne sesongen er det nemlig duket for en følsom og melodiøs kveld med den kritikerroste kammerjazz-trioen, Tord Gustavsen trio, en uforutsigbar kveld med en av våre fremste multiinstrumentalister, Stian Carstensen og en festkonsert med skråblikk og humor sammen med Innlandets beste folkesangere, MjøsFolk.

Lydhør er konsertserien som tilrettelegger for det lyttende og musikkelskende publikum. Her er det de gode og nære konsertopplevelsen som står i sentrum og på scenen står «feinsmeckerne», våre aller beste musikere i sin sjanger.

Lydhør-serien starter med Tord Gustavsen trio lørdag 15. februar, fortsetter med Stian Carstensen lørdag 7. mars og avsluttes for vinteren med MjøsFolk søndag 22. mars.

Kjøp billetter på www.hamar-kulturhus.no nå!

Kritikerrost trio
Publikum kan glede seg til utsøkt følsomhet og intenst samspill når Tord Gustavsen trio tar med seg sitt unike musikalske univers til Lydhør 15. februar. Tords stadige søken etter den rene og vakre tonen i hver strofe som spilles, er blitt et sterkt varemerke.

Gustavsen har alene gitt sju album, vunnet Spellemannspris og samarbeidet med artister som Solveig Slettahjell, Silje Nergaard, Kristin Asbjørnsen og koret SKRUK. Men det var i triofotmatet, sammen med bassist Sigurd Hole (kjent fra bl.a. Karl Seglem Quartet, Eple Trio og Jon Eberson Group) og trommeslager Jarle Vepestad (kjent fra bl.a. Farmers Market og Supersilent), at Tord Gustavsen for alvor skulle bli kjent.

Som første band noensinne opplevde trioen å få et instrumental-album på førsteplass på VG-lista i Norge. Musikkanmeldere verden over så spesielle og sterke kvaliteter i Gustavsens spill og i trioens særegne ladede minimalisme og nedstrippede skjønnhet. Britiske The Independent beskrev bl.a. albumene som «.. a trilogy [that] could be the most essential jazz document of the last ten year. Sublime.”

Morsom og uforutsigbar
Stian Carstensen, er kanskje mest kjent fra bandet Farmers Market som har holdt på i 27 år. Nå er han ute på soloturne og til Kulturhuset lørdag 7. mars har med seg både banjo, trekkspill og pedal steelgitar. Repertoaret spenner fra hillbilly til barokk, med store doser improvisasjon, gjerne over forslag fra publikum.

I tillegg står sjøllaga humoristiske viser på eidsvollsdialekt på programmet. Temaer i visene strekker seg fra lungemos til butikker som selger rare kombinasjoner av varer. Publikum kan med andre ord glede seg til en morsom og uforutsigbar kveld når en av Norges fremste multiinstrumentalister besøker Lydhør.

Musikk, humor og skråblikk på Innlandet
Gruppa MjøsFolk består av noen av Innlandets beste folkesangere. Her er det flere som har vunnet Landskappleiken i vokal både en og to og tre ganger! I tillegg komper de seg selv med gitarer, kontrabass og kantele. Nå inviterer Mjøsfolk til en en skikkelig festkonsert for Innlandet – med musikk, humor og skråblikk.

Sammen presenterer de nydelig og variert musikk hentet fra hele det store Innlandet. Konserten vil bli sydd sammen med historier om musikken og Innlandet, folket og naturen.

I tillegg til Lydhørs Tord Gustavsen Trio, Stian Carstensen og MjøsFolk kan publikum glede seg til å oppleve artister som blant andre deLillos, Lemaitre, Anna of the North, Kjartan Lauritzen, Isah og Jonis Josef, Ole Paus, Motorpsycho, Hkeem, Hellbillies, Torgeir Waldemar, Bertine Zetlitz, Bugge Wesseltoft, Odd Nordstoga, Bare Egil, Atle Antonsen, Bård Tufte Johansen , Ole Edvard Antonsen, Øystein Sunde, Ingrid Bjørnov,  i Hamar kulturhus.

Flere slipp for våren 2020 kommer!

Se fullt program og billetter

Hamar Kulturhus
Torggata 100