Eldbjørg Hemsing åpner ny konsertserie

Den anerkjente fiolinisten Eldbjørg Hemsing åpner ny konsertserie i Hamar kulturhus lørdag 21. april, en serie som baner vei for en ny måte å møte klassiske musikk på.

Eldbjørg Hemsing  (til venstre) står som første artist ut i nye konsertserien "Klassiske øyeblikk" i Galleri Hamar kulturhus lørdag 21. april. Neste artist ut i serien er den energiske trioen "Trio no Treble" lørdag 5. mai.

– Ønsket med den nye konsertserien er å gjøre klassisk musikk mer tilgjengelig for folk flest, sier programansvarlig i Hamar kulturhus, Mocci Ryen.

I serien «Klassiske øyeblikk» inviteres publikum til korte møter med klassisk musikk av høy kvalitet, utvalgte lørdager og midt på dagen, i Galleri Hamar kulturhus.

Første artist ut er Eldbjørg Hemsing lørdag 21. april fra kl 14:00. Hun er en av Norges fremste og mest kjente fiolinister. Allerede som 11-åring solodebuterte hun med Bergen Filharmoniske Orkester. Siden har hun opptrådt på mange av verdens mest prestisjefylte scener. Nå skal hun fremføre tre mini-konserter med ulikt repertoar i Galleri Hamar kulturhus.

Fra mørke saler til lyse rom
Konseptet med den nye konsertserien er som følger: Artisten fremfører tre ulike minikonserter på 20 minutter hver. Du kan velge å oppleve alle tre, eller stikke innom for kun én eller to av dem. Hvilke «øyeblikk» som passer deg best avgjør du selv I pausene blir det servert forfriskninger og litt å bite i.

– Mange forbinder klassisk musikk med lange kvelder i mørke saler. Men her kan du bare stikke innom, som du er, og nyte fantastisk musikk i små porsjoner. Det hele rammes inn av de flotte kunstverkene i Galleriet, sier Ryen, som legger til at det blir et lett, avslappet, uformelt og hyggelig møte med klassisk musikk i en foreløpig lite brukt konsertarena i Kulturhuset.

Målet er ifølge Ryen å tilgjengeliggjøre klassisk musikk for en større gruppe, som også er noe av grunnen til at Galleriet er valgt som konsertarena.

– Galleriet kan oppleves som en mer tilgjengelig og uformell arena enn andre scener i huset.

Fra fiolinist til energisk trio
Eldbjørg Hemsing, som er med å bane vei for den nye serien i Kulturhuset, er den yngste av de to velkjente fiolinistsøstrene. Allerede fra ung alder reiste de ut sammen, både til hovedstaden og lenger ut i verden – for å utvikle spilleferdighetene. Eldbjørg studerte med Boris Kuschnir i Wien, og etter den tid har hun gjort seg gradvis sterkere bemerket både på den nasjonale og den internasjonale scenen, mens hun har perfeksjonert framføringsstilen og skapt seg et repertoar som spenner fra Beethoven og Grieg til Dvořák og Tan Dun.

Hemsing er nå ute med sitt aller første album, med fiolinkonserter av Hjalmar Borgström og Dmitrij Sjostakovitsj, innspilt med Wiener Symphoniker og Olari Elts.

Men det er ikke bare Eldbjørg Hemsing som er booket til den nye konsertserien. Lørdag 5. mai er det duket for «Trio no Treble», en energisk trio full av liv og stemning med bratsj, cello og kontrabass.

Trioen består av Lars Marius Hølås, Eivind Rossbach Heier og Rolf Hoff Baltzersen og har spilt flere suksessfulle konserter i Trøndelagsregionen. Trioen spiller alt fra klassisk musikk til folkemusikk og popmusikk, og er allsidige musikere med regelmessige engasjementer i blant annet Trondheim Solistene og Trondheim Symfoniorkester. Sommeren 2018 legger de ut på Norgesturnè.

Men først står Hamar kulturhus og «Klassiske øyeblikk» i Galleriet for tur. I en avslappet atmosfære, med kunst på veggene og noe godt i glasset, kan publikum stikke innom for å nyte korte, uformelle og klassiske perler fra en spennende trio med masse å gi.

Billettsalget starter mandag 12. mars på Hamar kulturhus sine nettsider:

Klassiske øyeblikk – med Eldbjørg Hemsing
Sted: Galleri Hamar kulturhus
Dato: lørdag 21. april
Tid: kl 14:00 // kl 14:45 // kl 15:30
Varighet: 3 x 20 min eks pause.

Klassiske øyeblikk – med Trio no Treble
Sted: Galleri Hamar kulturhus