Bernhoft & The Fashion Bruises på norgesturné!

«Med The Fashion Bruises har jeg funnet en spilleglede som er helt perverst sterk!» sier Bernhoft som er klar for ny norgesturné i forbindelse med sitt nye album; «Humanoid», som slippes i august 2018.

Å danse og reflektere samtidig er selve tanken bak Bernhofts programerklæring.

Det nye albumet er noe mer up-beat enn hva vi tidligere er vant med, og har anslag av ren rock, uten at Bernhoft vil gi det stempelet «retro». Denne gangen har hans faste band, The Fashion Bruises vært med på innspillingen av albumet, og prosessen har foregått mer eller mindre live.

-Det blir et herlig gjensyn med en musikalsk «feinsmecker». Sist han var her, var det ikke billetter å oppdrive. Her gjelder det å skynde seg – Mocci Ryen.

Merittene er mange.
Etter å ha reist alene over store deler av verden i de ti årene han har vært soloartist, er Bernhoft nå henrykt over å ta med seg The Fashion Bruises på veien. Den to ganger Grammy nominerte, Bernhofts solokarriere startet i 2008, da han ga ut sin første soloplate «Ceramik City Chronicles» og har i løpet av sine ti år bemerket seg med en rekke priser og utnevnelser, blant annet «årets spellemann» og «beste mannlige artist».

- Med The Fashion Bruises har jeg funnet en spilleglede som er helt perverst sterk, jeg gleder meg som en tenåring til turné. Jeg er helt overbevist om at det er det beste bandet jeg har vært med i, og bedre enn de fleste band du får se i år, sier han.

Bernhoft forteller videre at han gleder seg til å slippe nytt album og få spille låtene live for publikum. Tematikken på «Humanoid», vekselvis skifter mellom hans optimistiske og desillusjonerte syn på verden. Plata har blitt formet av omveltningene i verden vi lever i, der ting som miljøkrisen og flyktningeproblematikk skaper stadig større motsetninger mellom mennesker.

- Jeg er ikke komfortabel i et «post truth»-samfunn, der begrepet «politisk korrekt» har blitt et skjellsord, hvor man heller stikker hodet i sanda enn å ta for eksempel klimakrisen på alvor. Jeg forsøker å finne min plass i verden, men det kan til tider føles vanskelig. Som person slites jeg litt mellom pessimisme og optimisme, og det tror jeg skinner igjennom på denne plata.

I tillegg har Bernhoft opptrådd på blant annet Nobelkonserten, Ellen DeGeneres Show og Conan.

Hamar Kulturhus
Torggata 100