Audition for ungdom fra 15 år!

Hamar Kulturhus og PS:Prosjekter setter opp en storproduksjon av den verdensberømte musikalen Grease våren 2023, og ungdom i hele Innlandet inviteres nå til audition.

Målet er å velge ut 30 ungdommer fra 15 år og oppover: 10 som skuespillere i større og mindre roller og 20 ungdommer til danseensemblet. Hovedrolleinnhavere, musikere og mannskap foran og bak scenen vil være profesjonelle aktører.

Det er Hamar Kulturhus og PS:Prosjekter som står bak prosjektet, i samarbeid med andre aktører i det lokale kulturlivet. Dette er en stor satsing, som er gjort mulig med økonomisk støtte fra Sparebankstiftelsen, Kulturtanken, Hamar kommune og Innlandet fylkeskommune.

Forestillinger neste vår
De lokale ungdommene som blir med, får delta i en storproduksjon med en unik ramme av høy kvalitet hvor mange kunstformer arbeider sammen. Planen er fem forestillinger med live orkester i Kirsten Flagstad-salen våren 2023. Casting (utvelgelse) av de profesjonelle utøverne er i gang og skal ha en egen audition, og hvem som blir hovedrolleinnhavere, lanseres til høsten.

Audition for ungdom
Tid: søndag 4. september 12.00
Sted: PS:Dans, Torghjørnet, Hamar

Påmelding innen 31. august til info@psdans.no.
Send navn, alder og telefonnummer til utøver, og til foreldre hvis utøver er under 18 år.
Skriv hva du ønsker deg mest - en spesifikk rolle eller å delta i danseensemblet.

Det kunstneriske teamet har bred kompetanse og lang erfaring:

Regi: Janne Langaas. Skuespiller utdannet ved Statens teaterhøgskole og har vært teatersjef ved Teater Innlandet. Bred erfaring både fra musikk-, teater-, og dans.

Regiassistent og koreografi: Hanna Eikli. Utdannet fra Bårdar-akademiet og jobber som ass. daglig leder, prosjektleder og pedagog ved PS:Dans.

Koreografi: Emilie Fuglestad. Utdannet fra Norges Dansehøyskole og jobber som prosjektleder, koreograf og pedagog ved PS:Dans.

Musikalsk ansvarlig: Frode Berntzen. Utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Bl.a. komponist for produksjoner ved Hedmark Teater og Teater Innlandet.

Kostymeansvarlig: Sylvia Denais. Arbeider med kostymedesign, scenografi og tekstilkunst.

Lysdesigner: Kenneth Tangen. Jobber med lys- og videodesign i inn- og utland, blant annet med Alan Walker.

Teknisk produsent: Jan Terje Walmann, teknisk leder ved Hamar Kulturhus.

Kunstnerisk produsent: Therese Slob, daglig og kunstnerisk leder ved PS:Prosjekter.

En av verdens mest fremførte musikaler
Hvem husker vel ikke kjærlighetshistorien til Danny Zuko og Sandy Dombrowski og låtene «Grease Lightning» og «Hopelessly Devoted to You»?

Grease er en av verdens mest fremførte musikaler, særlig kjent fra filmversjonen med John Travolta og Olivia Newton John fra 1978.

Musikalen hadde sin første premiere i 1971 i Chicago, hvor handlingen foregår. Vi følger en jente- og guttegjeng ved Rydell High School på slutten av 1950-tallet som sliter med vanlige følelser i ungdomstiden; forelskelse, kjærlighetssorg, utenforskap og intriger. Med sin fengende musikk, ikoniske rollefigurer og høye showfaktor er Grease er en musikal alle generasjoner har et forhold til.

og årets festival åpner med en helaftens forestilling; «Other Stories». «Other Stories» viser dansens kraft i samfunnet, i menneskers liv og hvordan dans beveger oss på tvers av etnisitet, kultur, språk og generasjoner.

Å bevege seg til musikk er nedfelt i menneskers DNA. Alle små barn gjør det, helt instinktivt, lenge før de kan snakke, gå eller har formening om et «jeg».  Dans har alltid vært en del av menneskers kulturer, for forgangne tider til vår samtid.

Dans er en levende og skapende praksis, på store scener og i urbane nabolag. Dans er også en del av religiøse ritualer og politiske revolusjoner, og den har kraft til å frigjøre, forene og utfordre. Dansen brukes til å skape felles identitet, i tillegg til å fortelle individuelle historier. Dansen er allestedsnærværende og urokkelig. Å danse er menneskelig.

Opplev lokale dansere i vakkert og sterkt samspill med nasjonale og internasjonale utøvere!

Produksjon: RØST Produksjoner
Koreografi: Emilie Fuglestad og Therese Slob