Kirsten Flagstad-salen
Søndag, 24. november 2019
Varighet 2,5 time inkl. pause.

Espa og Tangen Musikkorps har de senere årene hatt konsertserien «The History of Rock» hvor de har tatt for seg kjente og viktige «bautasteiner» innenfor genren rock tiår for tiår. I år avslutter de serien med en «Best of-konsert».

Johanne Margrethe Kippersund Nesdal har vært med som solist hvert år, Geir Rune Finnstun og Knut Kippersund Nesdal har mistet en konsert hver, mens Nina Weensvangen kom ny på laget i fjor.

Stangeavisa etter 90-tallskonserten - "Helt fantastisk var det! Den begeistrede karakteristikken kom fra en publikummer etter endt 90-talls rockekonsert med Espa og Tangen musikkorps, vokalister og band. Den spontane vurderingen var uten tvil representativ for tilhørerne under de to konsertene lørdag kveld."

Dirigent - Tom Erik Antonsen, 42 år, fra Moelv. Han har sin bakgrunn fra korpsmiljøet og har, i tillegg til Musikklinja på Stange videregående skole og Toneheim Folkehøgskole, lang fartstid som instruktør, dirigent og utøver i en rekke korps, storband og andre ensembler i regionen. Han har faste engasjement som dirigent for Espa/Tangen Musikkorps, Rena Janitsjarkorps, Romedal/Vallset Jente- og Guttekorps og Elverum Storband, samt engasjement som solo-, studio-, band- og teatermusiker, samtidig som han skriver arrangementer på rytmisk musikk for flere typer ensembler.

Solister:

Knut Kippersund Nesdal,- begynte sin musikkarriere som kornettist i Tangen skolekorps og sopran i Domkirkens guttekor Hamar. Han har senere gjort seg bemerket i bl.a. Melodi Grand Prix, Beat for Beat og i progpop-bandet MEER, der han synger sammen med Johanne. Debutplaten ble svært godt mottatt med bl.a. terningkast 5 i HA. Han er utdannet ved Norges musikkhøgskole og behersker en rekke sjangre fra klassisk musikk til pop og rock. Knut har lang erfaring fra festivalscener og har spilt på Norwegian Wood, The Great Escape i Brighton, Nordischer klang i Tyskland. For tiden er han bl.a. sangpedagog for Sølvguttene.

Nina W Weensvangen: Nina er opprinnelig fra Stange. Etter studier på Stord og i Oslo, er hun nå tilbake og bosatt på Tangen. Hun jobber som lærer ved Romedal ungdomsskole og er pådriver for å løfte musikk, dans og drama enda mer inn i skolen. Nina synger med Kammerkoret Viva i tillegg til oppdrag som sanger i bryllup og begravelser. Sist sett i barnerocken Sjuende far i rockehuset på Tangen Rockfestival 2018. Hun skal også være med i "Av og tell" på julekonserten 22.desember i Tangen kirke.

Johanne Margrethe Kippersund Nesdal er en allsidig kulturarbeider, oppvokst på Tangen og bosatt på Hamar. Hun jobber som produsent for Ung kultur møtes (UKM) i Hedmark. Johanne har mange jern i ilden, som musiker, i teaterprosjekter, hun har skrevet manus og hatt regi for Kvennstuguteatret, Ringsaker Operaskole og Hamar Teater, i tillegg til sangoppdrag for storband og korps. Hun har bl. a. annet opptrådt sammen med Anders Baasmo Christiansens eget storband og i Beat for beat på NRK. Johanne er sammen med broren Knut vokalist i poporkesteret MEER.

Geir Rune Finnstun er en glad amatør fra Oslo/Spitalen/Espa. Han er kanskje mest kjent i traktene som vokalist i det sporadisk-aktive bluesrockbandet Rough Enough fra Espa/Tangen. Han har i sin skuespillerkarriere spilt i flere amatørmusikaler for kulturskolen i Rælingen (Oliver, Fame, Grease, Legally Blond) og Skatten på Sjørøverøya for Skedsmo amatørteater. Han har sunget Barbershop med The Barberian, vært med i band som har gitt ut både LP og t-skjorte(!), synger i Rælingen sanglag og er frontmann i det Oslo baserte bandet Powersection som jevnlig fyller utestedet Stopp Pressen i Oslo.

Årets komp: Ole Ronny Tyseng, Øystein Utby, Erlend Jøndal Bakken og Helge Flatgård.

Arrangør: Espa og Tangen Musikkorps