Foajé
Søndag, 1. november 2020
09:30-20:00
13-21 år

Bli med på kreative workshops med dyktige mentorer innen slampoesi, re-design, digital musikkproduksjon, låtskriving, japansk manga tegneserie, skuespillerteknikk og foto med mobil.

Denne dagen er dedikert til deg som er ung og har lyst på kreativt påfyll! Vi stiller med råbra mentorer, flotte lokaler og samles innenfor trygge rammer i Hamar Kulturhus.  

Arrangementet er åpnet for all ungdom mellom 13 og 21 år.

Dagen er gratis og på de aller fleste workshopene kreves ingen forkunnskaper.

Vi har begrenset antall plasser, det er første mann til mølla, så vær rask med å hente ut din billett.

Praktisk informasjon:

Vi kjører 2 bolker denne dagen med de samme workshopene, velg deg den bolken som passer din alder.

Tidspunkt bolk 1: kl.09.30 – 14.30 (13-16 år)

Tidspunkt bolk 2: kl.15.00 – 20.00 (17-21 år)

Påmeldingsfrist/billett

Påmeldingsfrist er onsdag 28.oktober 2020. Påmeldingen skjer ved å hente ut gratisbillett til arrangementet. 

Gratis billetter bestilles gjennom Kulturhusets billettsystem. Dette fungerer også som evt. smittesporing. Alle må bestille billett i forkant og innen 28. oktober. Billetten må fremvises ved ankomst. Det er bindene påmelding for de som har hentet ut billett.  

OBS! Billettene er gratis, selv om det står kjøp billett på knappen!

Mat/drikke

Mat og drikke må medbringes av hver enkelt deltager. Det blir ikke mulighet til å gå ut av kulturhuset for å kjøpe seg mat. (Dette på grunn av generell smittehåndtering)

BONUS!
Har du kulturkortet får du også spesialpris (100 kroner) på Hip hop-forestillingen Blokk til Blokk med Don Martin, Fela og Castro lørdag 31. november i Kulturhuset.

Mer infomasjon om forestillingen Blokk til Blokk og billetter finner du HER

Har du ikke kulturkortet?
Kulturkortet er gratis for all ungdom mellom 13 og 21 år i Innlandet og det skaffer du deg enkelt ved å gå inn HER.

Utstyr til ulike workshops

Slampoesi: ta med blyant og papir å skrive på. I-pad er også fint.  

Japansk manga tegneserie: ingen krav til deltagere om å ta med eget utsyr. De som vil kan ta med egne tusjer.

Skuespillerteknikk: ingen krav til deltagere om å ta med eget utstyr, men ta gjerne med egen tekst dersom om du har.  

Låtskriving: ingen krav til deltagere om å ta med eget utstyr, men de som har egne instrumenter kan gjerne ta med dette om de vil.

Foto med mobil: Må ta med egen mobil, da alle jobber på sin egen mobil under workshopen.

Re-design: Her kreves det en viss forkunnskap for å delta på workshopen. Man må ha sydd før og beherske symaskinen sin godt. Deltakere må ta med egen symaskin med over- og undertråd, i tillegg til saks, knappenåler og målebånd, samt egne klær til redesign. Har du stoffrester, ta gjerne med det også.

Digital musikkproduksjon: Deltagere må ta med egen PC/Mac med installert programvare. Selve kurset vil gjennomføres i Logic Pro X - som er «storebroren» til GarageBand. De med disse programmene installert vil få høyest utbytte av kurset, men andre plattformer er selvfølgelig lov, da alle funksjoner fungerer på tvers av alle plattformer.
 

Workshopholdere:

Digital musikkproduksjon med The Woods
Carl-Henrik Wahl jobber som låtskriver og produsent i studioet til The Woods på Rena. Her lages morgendagens musikk! The Woods står bak over 250 utgivelser, og leverer jevnlig musikk du finner på Spotify-lister eller hører på radio. Carl-Henrik underviser også i musikkproduksjon ved høgskolen i Innlandet og kan hjelpe deg med det aller meste i ditt prosjekt, enten det er låtskriving, produksjon eller hva som er verdt å tenke på om man ønsker å skape seg en musikk- eller artistkarriere.

Slampoesi med Sofie Frost
Sofie Frost er skuespiller og spoken word poet med en Master of Arts fra East 15 Acting School. Hun har blitt kåret til både Norgesmester og Nordisk Mester i Slampoesi og tok 3. plass i EM. Hun skriver om eget liv og retter fokus på tabubelagte temaer som utenforskap og psykisk helse. Nå tar hun en master i teater på Kunsthøgskolen i Oslo med fordypning i scenetekst. Hun kommer til oss og skal lære bort det hun kan om slampoesi!

Foto med mobil med Markus Søgård
Markus Søgård er 25 år og kommer fra Hamar. Han har drevet med foto siden 2010 og har gjort mye arrangementsfoto, portretter, konserter og sportsbilder. Har du lyst til å få kule bilder med telefonen? Bli med og prøv deg frem med et knippe triks. Få kontrollen på mobilen. I denne workshopen skal vi se nærmere på litt fototeknikk, hvordan lys fungerer, mobilen som kamera, hvordan ta fine portretter og hvordan redigere bilder på telefon.

Redesign med Ingrid Vik Lysne  
Ingrid Vik Lysne fra Symesterskapet på NRK kommer, hun brenner for gjenbruk og redesign, og deler sy-oppskrifter og inspirasjon på Instagram og Youtube. På workshopen blir det gjenbruksprofil som fokuserer på hvordan vi kan gi nytt liv til det som allerede er produsert. Hun fokuserer i størst grad på klær, og hvordan man syr om noe gammelt, for å kunne bruke det på nytt. Hun ønsker å inspirere til å leve mer bærekraftig og gjenbruke det man kan. Ingrid er en del av Fæbrik.

Låtskriving med Hanne Leland
Hanne Leleand er en norsk popartist og låtskriver med over 10 millioner avspillinger på Spotify. Hun har turnert i England med artister som Gavin James, All Saints, og Greyson Chance. Hun samarbeider tett med blant annet Ellie Goulding sin faste produsent Jim Eliot. Hanne er signert til norsk management og til britisk label og publishing. Hanne skal holde et inspirerende låtskriverkurs med fokus på tekst og melodilinjer.

 Foto: Fraser Taylor

Japansk manga tegneserie med Øystein Sanne
Øystein Sanne er født med blyant og tegneutstyr i hånda! Han jobber på Bjerkely folkehøyskole som tegneserie og manga lærer og har gjort det siden 2013, og han har studert illustrasjon og grafisk design i Oslo. Øystein kommer til oss på Hamar for å hjelpe deg med å utvikle dine ferdigheter innenfor tegning av Japansk Manga.

Skuespillerteknikk med Stian Isaksen
Stian Isaksen er utdannet skuespiller ved Kunsthøgskolen i Oslo, og har blant annet arbeidet ved Det Norske Teatret, Den Nationale Scene og Jo Strømgren Kompani. Han har også hatt regi på flere forestillinger, og arbeidet som pedagog i Norge og Afghanistan. For tiden er Stian en del av ensemblet ved Teater Innlandet og skal gi gode tips og innblikk i god skuespillerteknikk!

 Foto: Erika Hebbert

Kulturkort for ungdom og UKM har samlet krefter og arrangerer en forrykende workshopdag i samarbeid med Hamar Kulturhus. Vi håper å se deg – velkommen!