Kirsten Flagstad-salen
Fredag, 29. November 2019

Det blir nydelig musikk av Bernstein og Gershwin med utdrag fra "West Side Story" og "Porgy and Bess". Solister er regionens store stjerner Gunda-Marie Bruce og Bernt Ola Volungholen.

I samarbeid med Vang sangforening og under ledelse av dirigent Geir Tore Larsen presenterer Hedmarken Symfoniorkester Symfoniske suiter fra den berømte musikalen "West Side Story" av Leonard Bernstein, og George Gershwins "Porgy and Bess: A Symphonic Picture by Robert Russell Bennett". Kveldens store solister Gunda-Marie Bruce og Bernt Ola Volungholen.

Dirigent: Geir Tore Larsen
Larsen er en allsidig musiker som cellist, dirigent og pedagog. Han var en lang periode solocellist ved Den Norske Opera, og sin pedagogiske karrieren startet han i 1974 ved Østlandets Musikkonservatorium, og deretter ved Norges Musikkhøgskole. Ved siden av stor aktivitet som kammermusiker har han vært solist ved alle landets symfoniorkestre. Som dirigent har svært mange amatørsymfoniorkestre hatt glede av hans kyndige og inspirerende veiledning.

Gunda-Marie Bruce, sopran
Bruce har sin utdannelse fra Barratt Due musikkinstitutt, Norges Musikkhøgskole og Operahögskolan i Stockholm. Hun har sunget ved store scener som bl.a. Den Kungliga Opera i Stockholm, Den Norske Opera og Ballett, Bergen Nasjonale Opera og Ringsakeroperaen. Hun har vunnet flere utmerkelser og priser og opptrådt for den svenske kongefamilien ved flere anledninger. Gunda-Marie er en allsidig sanger og blir flittig brukt som sopransolist. I 2018 sang hun blant annet rollen som Grete i Hans og Grete ved Opera di Setra og Musetta i La Boheme ved Opera Nordfjordeid.

Bernt Ola Volungholen, baryton
Volungholen kommer fra Vallset og fikk sine første musikalske erfaringer fra det lokale skolekorpset hvor han spilte tuba. Sangtalentet ble oppdaget på musikklinjen ved Stange Videregående skole der sang var hans bi-instrument.

Bernt Ola er utdannet fra Norges Musikkhøgskole hvor studerte med professor Barbro Marklund Petersone og professor i akkompagnement Sigmund Hjelset og Folke Bengtson og Patrick Johanson. De to siste årene av utdanning valgt han å spesialisere seg i Opera ved Kunsthøgskolen i Oslo hvor han fikk framføre flere store roller. Fra høsten 2013 til våren 2016 var Bernt Ola student ved Operaakademiet i København.

Vang sangforening
Vang sangforening er et allsidig blandet kor med et rikt repertoar som inkluderer klassisk, viser, barbershop, folkemusikk m.m. De er ca 30 medlemmer som øver på Disen kulturverksted med dirigent Dimitar Borissov.

Arrangør: Hedmarken Symfoniorkester

Hedmarken Symfoniorkester er et regionalt orkester med musikere fra de samarbeidende kommunene Elverum, Løten, Stange, Hamar og Ringsaker. Det jobbes kontinuerlig med utvikling av orkesteret kunstnerisk og økonomisk, med en målsetting om å gjøre levende musikk av høy kvalitet tilgjengelig for innbyggerne på Hedmarken.

Samarbeidspartner: RingsakerOperaen
RingsakerOperaen (RO) har drevet med operaglede for sal og scene i 40 år. De faste punktene på årsprogrammet er en fullscenisk opera i november, OperaSkolens oppsetning, vårprosjekt med OperaKoret samt Sparbank1 Østlandets flygelkonsert. I tillegg gjøres en rekke andre konserter og arrangement alene eller i samarbeid med andre.

En sentral samarbeidspartner er HSO, og med årene har de blitt hverandres stifter. Begge jobber for å bringe klassisk musikk til det brede lag av folket regionen, og begge er tuftet på sterkt innslag av frivillige: HSO i orkesteret. RO i produksjonsapparatet, koret og venneforeningen. Begge bruker profesjonelle kunstneriske ledere samt profesjonelle utøvere i sentrale roller. RO har med glede tatt imot HSO sin invitt til konsertsamarbeid, og ser store muligheter for videreutvikling av fellesprosjekter på den arenaen.

At årets prosjekt er med Bernt Ola Volungholen og Gunda-Marie Bruce passer ekstra godt. I November gjør han Barberen i Sevilla hos RO, og Gunda har gjort flere sentrale roller. Vi regner med å se dem på vår scene flere ganger i årene som kommer.

Helaften!
Ta med en god venn, kjæresten, mamma eller kollegaene på en helaften i Kulturhuset.

Ved å velge kategoriene «Kulturmeny 2» eller «Kulturmeny 3» får du en 2-retters eller 3-retters middag og konsert inkludert i samme billett.