Kirsten Flagstad-salen
Fredag, 26. november 2021
Varighet: 2 timer inkludert 20 min. pause

Opplev ekte juletradisjon fra den russiske ballettens vugge, når St. Petersburg Festival Ballett endelig kommer tilbake med sin eventyrlige og storslagne "Nøtteknekkeren".

St. Petersburg er fødestedet for den berømte russiske balletten, skapt av Marius Petipa på 1900-tallet. Det fins mange kjente teater i St. Petersburg, men siden de veldig sjelden reiser på turné utenfor Russland, er det svært få av verdens ballettelskere som noensinne får anledning til å se den berømte St. Petersburg-balletten.

Førsteklasses dansere og solister, henførende scenedesign kombinert med imponerende lysdesign og fantastisk musikk fra Tsjajkovskij – det er hva St. Petersburg Festival Ballet representerer rundt om i verden, og nå kommer de endelig tilbake til Hamar!

På juleaften får Marie en vakker Nøtteknekker som gave av den mystiske Drosselmeyer. Helt plutselig kommer nøtteknekkeren og alle de andre lekene under juletreet til liv, og hele rommet invaderes av en av armé av uniformerte mus. Nøtteknekkeren forvandles til en prins som tar med seg Marie til et fortryllende eventyrland.

Du får hele historien - fra dens mystiske start til lykkelige slutt. Men det er kanskje Tsjajkovskijs musikk som er det mest minneverdig, med et overflod av velkjente melodier. Og med over 40 dansere på scenen fanger denne storslagne produksjonen av St. Petersburg Festival Ballet skjønnheten og dramaet i denne suverene og mesterlige balletten, en tidløs klassiker som treffer alle generasjoner.

Nøtteknekkeren framføres med innspilt musikk av Tsjajkovskij.