Det er nå over 17 år siden Terje Isungset begynte å eksperimentere med lyden av is. Icemusic har blitt et kjent begrep i verdenssammenheng gjennom turneer, plater, intervjuer, filmer og TV-program. Nå er Isungset aktuell med nytt album, med et tydelig miljøfokus, der is fra mange av jordas største og viktigeste is-ressurser har blitt til instrumenter - deriblant 1000 år gammel is fra norske breer, isfjell fra Grønlandsisen (alder ukjent), 100 år gammel is fra sydpolen og 700 år gammel isbre-is fra de italienske alpene.

Til Lydhør har Terje med seg Kerim Nisancioglu, professor i klimadynamikk ved Bjerknessenteret og UiB - en en av de mest profilerte forskerne i sitt felt. Sammen har de utviklet en faglig og kunstnerisk ramme rundt den smeltende Grønlandsisen og publikum får en innføring isens utvikling i nordområdene, og særlig Grønlandsisen.

Vi garanterer en spektakulær og enestående opplevelse med Isungset på sine isinstrumenter, Maria Skranes som synger og Kerim som snakker. Ingen andre i verden jobber med ismusikk på profesjonelt nivå og det finnes heller ingen andre som gir iskonserter innendørs.

Sjekk ut denne videoen fra åpningen av Norges 1814 markering på Eidsvoll og gled deg til Lydhør 3. november: