Kirsten Flagstad-salen
Lørdag, 16. November 2019
20:00-21:30
Billetter slippes for salg fredag 5. april kl 09:00. NB! Det selges kun unummererte ståplasser.

Noen reiser ut i verden for å finne inspirasjon. Kristian Kristensen derimot, han vendte seg hjemover. På gutterommet i Harstad fant han inspirasjonen han trengte for å lage musikken som nå har blitt til hans første album.

Fire år etter 26-åringen med den trollbindende stemmen ble kronet med tittelen Årets Urørt, er han snart klar for å slippe sin første fullengder. Det har dog ikke vært noen hvileår for harstadværingen. Han har sluppet to EP-er til stor glede for både fans og radiolyttere, reist landet rundt på flere norgesturnéer med utsolgte konserter, og spilt på festivaler fra nord til sør. I 2016 spilte han for et vilt begeistra publikum i en fullsatt og utsolgt Klubbscene Rolf Jacobsen i Kulturhusets Intimkonsert-serie. 

Men det var altså tilbake til nord han måtte for å finne inspirasjon til sitt første album. I desember 2017 pakket Kristian en stor koffert for å reise fra leiligheten i Oslo, til jul hjemme i Harstad. Han skulle bli noen måneder, til februar. Vintermånedene er ikke nødvendigvis kjent for å være noe oppløftende tid i Nord-Norge, med kulde og mørketid, men Kristian visste hva han gikk til. 

- Det er noe kjipt, men samtidig veldig vakkert med mørketida. Man trenger å kjenne litt på mørket i blant, og så trenger man å komme ut av det. Men akkurat da trengte jeg å være inne i det litt. 

Ut fra mørketida kom han, glattbarbert og med en solid knippe nye låter. Gitarklimpringa på gutterommet betalte seg. Som den prisvinnende tekstkunstneren han er beskriver han det som en bro tilbake til sulten, kreativiteten og inspirasjonen. Han måtte finne rota i sin egen musikk, for å kunne skrive fortsettelsen. 

For på sin siste EP «Gressholmen» strakk Kristian seg bredt musikalsk. Han sier selv at han eksploderte i forskjellige retninger. Nå har han snevret inn. Luket bort det som ikke føltes riktig og spesialisert seg i den han vil være. Og når Kristian spesialiserer seg, da skapes det magi. 

En forsmak på denne magien fikk vi i februar, da første singel «Du gir mæ viljestyrke» ble sluppet, og nå er endelig debutalbumet, «Kor vi ende», her.  Dagbladet melder om at skiva er «en oppsving i rått sangtalent», mens Aftenposten mener den kommer til å bli «en del av sommerens soundtrack for mange». 

Med andre ord ligger alt til rette for at Kristian Kristensen nok en gang vil møte et tent Hamar-publikum, når han denne gangen legger konserten til Kulturhusets største scene, Kirsten Flagstad-salen lørdag 16. november.

 

Foto: Pernille Sandberg