Kirsten Flagstad-salen
Lørdag, 7. november 2020
19:00-20:00
Unummererte sitteplasser. Tilgjengelige seter er plassert to og to i hht til gjeldende avstandsrestriksjoner.

Fra Paris til Hamar kulturhus – Fabrice spiller på hjemmebane.

Fabrice Bligoud Vestad spilte Haydns Klaverkonsert i D-dur med Hedmarken Symfoniorkester i 2013 da han var kun 14 år. Nå blir det gjensyn med Fabrice og HSO i Kirsten Flagstad-salen. Her skal han fremføre Klaverkonsert nr. 1 av Franz Liszt – et virtuost stykke som tok komponisten hele 26 år å fullføre.

Fabrice begynte å spille piano da han var 5 år og var i mange år elev ved Hamar kulturskole med Ivan Ivantchev som pianolærer. Han har mottatt Drømmestipendet, Festspillene i Elverum venners talentpris, Steinway Piano Festival (Oslo, 2016) og Toneprisen. Etter å ha fullført Stange videregående skole i 2017 flyttet han til Paris og begynte på Ecole Normale de Musique de Paris - Alfred Cortot.  


Kveldens program
Franz Liszt - Klaverkonsert nr. 1 Solist Fabrice Bligoud Vestad
Wolfgang Amadeus Mozart - Symfoni nr. 40
Edvard Grieg - Symfonisk dans nr. 1


Det er i år 250 år siden en av de aller største komponistene i musikkhistorien ble født. Ludwig van Beethoven blir feiret over hele verden, og vi feirer ham med Fidelio Overture, op. 72.

Konserten ledes av Lars-Erik ter Jung, fast dirigent og kunstnerisk leder for orkesteret.


Lars-Erik ter Jung, dirigent
Etter en betydelig karriere siden starten av 1980-tallet som en av Norges mest profilerte fiolinister, har Lars-Erik ter Jung også oppnådd stor anerkjennelse som dirigent. Hans omfattende musikalske erfaring som fiolinist og som leder for en rekke ensembler, bl.a. som konsertmester i Bergen Filharmoniske Orkester frem til 1994, bidrar til innsiktsfylt arbeid som dirigent, med repertoar som spenner fra kammerorkester, symfonisk og moderne musikk til opera og ballett.

ter Jung har arbeidet mye med moderne repertoar og spesifikt med samtidsmusikk, bl.a. som kunstnerisk leder for Telemark Kammerorkester gjennom mange år. Hans mange innspillinger av bestillingsverk for kammerorkester og andre ensembler, viser også hans engasjement for den nye musikken. I Norge har han arbeidet bl.a. med Oslo-Filharmonien, Kringkastingsorkesteret, Det Norske Kammerorkester og Trondheimsolistene. I 2002 dirigerte han åpningen av det nye biblioteket I Alexandria, og ble senere invitert til produksjoner med Kairo Symfoniorkester. Han har bl.a. ledet konserter ved Darmstadt Contemporary Music Festival og i St. Martin-in-the-Fields in London, og han har gjestet Svenska Kammarorkestern og Cheltenham Kammerorkester.

Lars-Erik ter Jung er fra 2020 tilknyttet HSO som fast kunstnerisk leder.

Foto: Øyvind Hjelmen


Hedmarken Symfoniorkester er et regionalt orkester hvor musikerstammen består av musikere fra de samarbeidende kommunene Elverum, Løten, Stange, Hamar og Ringsaker. Det jobbes godt for å utvikle orkesteret både kunstnerisk og økonomisk, med en målsetting om å gjøre levende musikk av høy kvalitet tilgjengelig for innbyggerne på Hedmarken.

Forløperen for Hedmarken Symfoniorkester var Hedmark Kammerorkester som opprinnelig var et rent strykeorkester startet i 1980. Etter noen år ble orkesteret utvidet med blåsere, og dagens orkester ble stiftet i 12. desember 1989.

Arrangør: Hedmarken Symfoniorkester

----------------------------------------------------------

På grunn av smittesituasjonen i Hamar, har Hamar kommune i samråd med kommuneoverlegen, innført nye tiltak for å begrense smitten. For Hamar kulturhus betyr det av arrangement med over 20 personer i perioden tom 12. 11. dessverre blir avlyst.

Vi håper du kommer til Kulturhuset ved en senere anledning for å nyte gode opplevelser :-)

Refusjon av billetter

Har du kjøpt billett på nett, trenger ikke foreta deg noe. Pengene tilbakeføres til den kontoen som var belastet i utgangspunktet. Det vil gå noen dager før du ser pengene tilbake på konto. Vær oppmerksom på at "innbeløpet" i nettbank/kontoutskrift kan legge seg tett opp mot datoen da kjøpet ble registrert. Noen ganger også foran “utbeløpet”. Du bør derfor sjekke kontoutskriften din helt tilbake til kjøpsdato.

Dersom billettene ble betalt med kredittkort kan det hende at pengene blir tilbakeført til kredittkortselskapet ditt. I så fall vil beløpet bli utlignet på neste faktura.

Betalte du billettene helt eller delvis med gavekort, vil den summen som var belastet gavekort bli tilbakeført til kortet. Dersom du ikke lenger har gavekortet ditt eller du har andre spørsmål om refundering av dine billetter, så send en mail til post@ebillett.no.

Har du kjøpt billetter i automat eller over disk hos Hamar kino, ta kontakt på tlf. 62561850, eller mail: andrea.jensen@hamar.kommune.no

Vi håper du kommer til Kulturhuset ved en senere anledning for å nyte gode opplevelser!