Multisal Pauline Hall
Onsdag, 1. november 2023
20:00-21:30

«Du må få deg en trio, Erlend, " sa legenden Svein Finnerud til en ung Erlend Skomsvoll for 30 år siden. Siden da har Skomsvoll etablert seg som en formidabel tolker av andres musikk, som partiturskriver i samarbeid med størrelser som Chick Corea, Pat Metheny, Kaizers Orchestra, Mathias Eick, Marius Neset, Arve Tellefsen, KORK, Trondheim Jazzorkester, DNBE, Allegria, og ikke minst med Come Shine hvor han spilte piano og var sentral som arrangør. Nå er trioen et faktum, og 1. november kommer de til Hamar kulturhus!

 

«Skomsvoll er en av verdens beste arrangører»
- Chick Corea


Erlend Skomsvoll har vunnet spellemannspriser i jazz og klassisk og ikke minst Buddyprisen. Men det å gå ordentlig i dybden i pianotrioformatet har det aldri helt blitt tid til.

Nå rydder Skomsvoll skrivebordet, trapper ned en stund på skriving for store orkestre, og fokuser all tid og kreativitet på pianospill og trioarbeide.

Med seg på laget har han et unikt komp i kontrabassist Roger Morland og trommeslager Knut Aalefjær, som på et høyt kunstnerisk nivå kombinerer jazz og klassisk stilforståelse, som i tillegg til å utgjøre ett tett og fint jazzkomp også gir Skomsvoll muligheten til å inkludere den klassiske musikkens harmoniske og melodiske frasering til et ellers rikt jazzmusikalsk uttrykk.

Samarbeidet oppsto i forbindelse med en koronaredusert konsert med Marius Neset og DNBE i 2021, og trioen har siden da møttes jevnlig for å utvikle et personlig uttrykk. 

Så nå kan du høre den formidable tolkeren tolke sin egen musikk, og endelig i trioformat!

Med titler som «Male tangentene dine», «Her står jeg og der står du», «Måkkebøkke», «Rimfrost», og en
lang rekke andre kreative, vakre, inderlige og groovy komposisjoner, kan vi love en helt spesiell konsert for dere.

Foto: Frank Suhr

Foto i heading: Erlend Sæverud

- - -

«Erlend Skomsvoll tryller fram et særdeles originalt pianoarbeid»
- Stavanger Aftenblad om Come Shine 2013

«Riktignok skinner instrumentalisten Skomsvoll i Come Shine, men soloalbumet Leken/Playful kommer likevel som en påminnelse om at 49-åringen (..) kan spille ringer rundt det meste innen sorteringen «pianomusikk»
- Terje Mosnes, Jazznytt

«En svært god hendelse»
- Vårt Land om Skomsvolls Requiem