Hamar kulturhus
Lørdag, 30. november 2019
12:00-15:00

Velkommen til familiens pusterom i førjulsstria! Ta med barna og finn førjulsro i Kulturhuset.

Husker du de gode gamle juleverkstedene? Du vet de som ble arrangert på samfunnshus i alle smågrendene i desember? Alle var med - foreldre, søsken, besteforeldre, naboer, søskenbarn, tanter, onkler og nære og fjerne venner. Og det var liming, klipping, lysdrypping, brodering, pepperkaker og gløgg, Og det du lagde på juleverkstedet fikk hedersplassen når hjemmet skulle pyntes til jul. 

Kulturhuset ønsker å ta juleverkstedet tilbake og inviterer deg og alle du kjenner til «Barnas juleverksted i Kulturhuset». Her kan du finne tilbake til den gode gamle førjulsmagien - vekk fra shopping, handlelister, støy, tunge poser, stress og mas.

Barnas juleverksted i Kulturhuset arrangeres tre lørdager i advent: lørdag 30. november, lørdag 7. desember og lørdag 14. desember, fra 12:00 til 15:00 alle dager. Arrangementet er gratis og åpent for alle. 

Gled deg til en trivelig førjulsstund med juleverksteder, levende julemusikk, nissemøter og veldig mange glade mennesker!  

Velkommen!

 

Program

12:00 - 15:00      Juleverksted med kunstner Jonas Cadenda (Foajé)Bli med og lag papirjuleskog med kunstner Jonas Cadena! Han har med seg papirmodeller i alt fra reinsdyr og julekuler til pop-up-julekort og annen julepynt, som du og familien din kan være med på å lage i hans papir-juleverksted. Dette er en morsom førjulsaktivitet som passer for barn i alle aldre og barna kan selv velge «vanskelighetsgrad». Cadena har med seg enkle modeller for de aller minste, og papirmodeller tilpasset barn og ungdom som ønsker litt mer å bryne seg på.  

12:00 - 15:00      Ta årets julebilde - med Hedmarken digital fotoklubb (Foajé)
12:00 - 15:00      Hva ønsker du deg til jul? Skriv et brev til nissen (Biblioteket)
12:00 - 15:00      Lag en tegning til nissen (Biblioteket)
12:00 - 15:00      Tegneverksted - fargelegg julemotiv (Biblioteket)
13:00 - 13:20      Høytlesning i nissekroken (Biblioteket)
14:00 - 14:20      Høytlesning med julenissen (Passasjen)

Det blir servering av pepperkaker og gløgg i Foajé under hele arrangementet og Hamar kulturskole har en utstilling av malerier og brettekunst i Biblioteket.

 

Arrangør: Hamar bibliotek og Hamar kulturhus

 

Foto: Celina Christoffersen