Korsal Ragnar Røgeberg
Fredag, 27. mars 2020

"Med begrepet UNURBAN ønsker vi å legge til rette for en lytteropplevelse uten normer og regler, slik som i våre følelser knyttet til å leve eller komme fra et sted." - TRAKTOR

For musikerne er TRAKTOR et sted utenfor den vante boksen. Der kan de utforske og utfordre egne ideer og  oppfatninger, leke og tøye grenser som mennesker og musikere. De fokuserer på en publikumsvennlig formidling preget av lekenhet, nærhet og humor. De blander svært gjerne musikalske sjangere, eller putter skamløst en velkjent slager innimellom både stor og smal musikk. Med dette oppsøker de et intimt og uformelt format som gir en inkluderende dialog med publikum. Målet er alltid å åpne ører for noe nytt, både for seg selv og publikum. Noen ganger blir de overrasket, kanskje blir også publikum det?

UNURBAN - "Språket hennes var UNURBAN; ikke slik som fra en person fra byen eller fra en forstad, og definitivt ikke fra en person fra bygda. Heller slik fra en som kommer fra et grått område, et sted som omfatter alle disse stedene, men på et annet eksistens nivå.  Et sted eller i en situasjon, der det er vanskelig å dømme hva som er rett eller galt. Det er nemlig ingen regler i et grått område."  - Urban Dictionary

Tilhørighet til en region, et sted eller et språk definerer ofte vår identitet. Kanskje kan begrepet UNURBAN bryte ned dette definisjonsbehovet og heller speile noe annet.

TRAKTOR har som målsetting å kunne fremføre ny musikk for publikum i Innlandet med en inkluderende formidling som skaper nysgjerrighet og åpne ører for noe nytt. I dette prosjektet er det invitert 6 komponister til å skrive i samarbeid med nyMusikk Innlandet.
Først ut er komponistene Eyolf Dale, Stine Sørlie og Sven Lyder Kahrs.

TRAKTOR etablerte seg som et ensemble i 2011. Siden har de stått bak flere kritikerroste produksjoner. Sammensatt av klassiske musikere på svært høyt nivå, har de produsert konserter og scenekunst med stort fokus på innovativ formidling, lekenhet og kvalitet. Bak produksjonene ligger ofte et langt arbeide i idé og konseptutvikling. Traktor har samarbeidet med flere musikk- og scenekunst institusjoner i Innlandet. TRAKTOR har i senere tid vært aktuelle med forestillingen TESTOSTERON i samarbeid med Teater Innlandet og Ringsaker Operaen.

Ensemblet består av:
Gunnar Flagstad, Kristin Fyrand Mikkelsen, Morten Kristiansen Jota, Nora Hannisdal, John Ivar Knutzen og Johannes Skyberg.

Konserten er støttet av Innlandet Fylkeskommune og Norsk Kulturråd.