Multisal Pauline Hall
Torsdag, 23. mars 2023
20:00-21:30

Urkraft møter det moderne i Kajsa Baltos musikalske uttrykk, hvor joik og nordsamisk tekst presenteres i et popmusikalsk lydbilde.

Kajsa har de siste årene markert seg med sitt sjelfulle vokaluttrykk, og høstet lovord fra mange hold for sine utgivelser og liveprestasjoner. Hun fremfører materialet sitt med en fortryllende intensitet, og i samspill med de strålende musikerne i bandet hennes skaper hun sterke konsertopplevelser som etterlater lytterne ivrige etter mer.

Kajsa Balto er en samisk artist som er oppvokst i Oslo, en bakgrunn som har preget hennes innfallsvinkel til samisk tradisjonell musikk. Siden debuten i 2017 har hun skrevet ny musikk basert på tradisjoner fra Kárášjohka hvor hennes far kommer fra, og hentet frem joiker fra egen familie. Hun har samarbeidet med Arktisk Filharmoni og Kringkastingsorkesteret, og turnert inn- og utland de siste årene med sitt faste band bestående av cello, gitar og trommer. Musikken hennes omtale som en vakker og kraftfull, og Kajsa har blitt betegnet som et ypperlig eksempel på hvordan musikken ikke kjenner grenser og blir et felles språk på tvers av kulturer.

Kajsa Balto – vokal
Ragnhild Tronsmo Haugland – cello
Aleksander Sjølie – gitar
Karoline Bjørhei – trommer

Samisk kulturaften
Konserten inngår i "Samisk kulturaften", et samarbeid mellom Innlandet fylkeskommune, Sametinget og Hamar kulturhus.

Du kan også se vandreutstillingen «Hvorfor er du så hjulbeint?», utviklet av Samisk råd i Trøndelag sammen med Katarina Blind (illustratør) og Falstadsenteret (tekst). Utstillingen står i Kulturhusets foajé og er åpen fra 21. mars til og med søndag 26. mars. Les mer her.