Kirsten Flagstad-salen
Søndag, 12. mars 2023
Varighet: 2 timer inkl. pause.

Stabsmusikken har plukket fram den beste musikken fra de beste filmene opp igjennom tidene, og byr på musikk fra legendariske eventyrfilmer til klassiske westernfilmer, fra Harry Potter universet til storslåtte krigsfilmer.

Det blir et gjenhør med de vakreste melodiene, og vi kan love en aften med gåsehudfaktor og bakoversveis. Flere av stykkene er arrangert spesielt for anledningen for orkesteret. Du kan glede deg til musikk fra E.T., Harry Potter, Mulan, Star Wars, Da Vinci Code, Top Gun, Man of Steel, Schindler’s List, The Truman Show, The God Bad and the Ugly og fra Kill Bill.

Forsvarets Stabsmusikkorps er på en miniturné og det er et topptrent orkester med glimrende solister fra egne rekker som inntar scenen. En av landets mest annerkjente dirigenter, Ingar Bergby, vil lede det hele. Sett deg godt tilbake i setet og vær med på denne fantastiske musikalske reisen gjennom filmmusikkens verden.

Gjestesolist er Eli Kristin Hanssveen
Hanssveen debuterte ved Nasjonaloperaen i 2002 og ble fast solist fra 2007. Her har hun gjort seg bemerket med sterke kvinneroller som Gilda i Rigoletto, Norina i Don Pasquale, Zerbinetta i Ariadne auf Naxos, Musetta i La bohème, Pamina, Nattens dronning og Første dame i Tryllefløyten.

Hun har sunget i Nasjonalballetten UNGs oppsetning av Romeo og Julie og Clorinda i Stefan Herheims produksjon av Rossinis La Cenerentola. Sammen med Thor Inge Falch, Hege Schøyen og Øivind Blunck inntok hun Scene 2 med forestillingen Hege og Øivind går til Operaen, både i 2014 og 2015. Våren 2015 sang hun i tillegg Primadonnaen i Donizettis Viva la mamma – en produksjon som var på turné i samarbeid med Riksteatret høsten 2015.

De siste årene har Eli Kristin sunget rollene Nella i Gianni Schicchi, Søster Genovieffa i Suor Angelica, Marianne i Rosenkavaleren og Pamina i Tryllefløyten, og Moren i Hans og Grete.

Hanssveen er solist på følgende låter:
  "Into the unknown" fra Frost 2
  "Now we are free" fra The Gladiator
  Lucia Di Lammermoor fra The Fifth Element
  Medley over diverse soundtracks fra Kill Bill-filmene

Dirigent er Ingar Bergby er en av Norges mest anerkjente orkesterdirigenter med stor produksjon innenfor klassisk musikk, opera, samtids- og crossovermusikk. Han har markert seg som en kunstner med klart formende kraft og stort engasjement i sitt arbeid.

Ingar Heine Bergby ble født 4. februar 1964 i Sarpsborg, og hans musikalske familie bragte ham inn i korpsbevegelsen. Han er utdannet klarinettist med professor Richard Kjelstrup ved Norges musikkhøgskole. Senere studerte han orkesterdireksjon med professor Karsten Andersen samme sted, og ved Sibeliusakademiet med Jorma Panula. Han tok diplomeksamen i orkesterdireksjon i 1991.

Forsvarets stabsmusikkorps er et av Forsvarets fem profesjonelle musikkorps og Norges største profesjonelle blåseorkester. Korpset ble etablert i 1818 og er med sine over 200 år Oslos eldste musikkinstitusjon. Korpset har tilholdssted og eget konsertlokale, Ridehuset scene, på Akershus festning.

Korpsets hovedoppdrag er å representere Forsvaret nasjonalt og internasjonalt ved merkedager, seremonier og konstitusjonelle oppdrag. Stabsmusikken bidrar musikalsk ved statsbesøk, nasjonaldagen og Frigjørings- og veterandagen. Videre medvirker de ved medaljeseremonier, kransnedleggelsen og de tradisjonsrike vaktparadene i hovedstaden. Utover dette har korpset en utstrakt konsertvirksomhet over hele Østlandet, og deltar også på internasjonale musikkfestivaler og militære tattooer.