Kirsten Flagstad-salen
Mandag, 16. november 2020

Jo Strømgrens særegne univers møter Anja Garbareks unike musikalske spenningsrom, når danseforestillingen «The Road Is Just a Surface» endelig kommer til Hamar kulturhus!

Pga Koronautbruddet er forestillingen flyttet fra 2. mai til 16. november.

------------------------------------------------------------------

Hun er en av Norges mest interessante kunstnere. Han er en verdenskjent og ettertraktet danser, koreograf, regissør og dramaturg. Sammen har Jo Strømgren og Anja Garbarek skapt et skremmende og vakkert musikalsk verk, hvor Strømgrens særegne univers interagerer perfekt med hennes detaljerte og konseptuelle avant-pop.

Publikum får oppleve en multi-medial forestilling som kombinerer musikk, dans, teater og video-kunst, og dette er ikke en forestilling som stryker oss med hårene. Her utforskes opplevelsen av å være fanget mellom parallelle virkeligheter og en lengsel ut av en statisk og emosjonelt fastlåst livssituasjon.

Strømgren skaper en historie med kun tre aktører – Garbarek, en danser og en musiker. Bergmund Waal Skaslien spiller hovedpersonen Bob samtidig som han trakterer sin fiolin aldeles strålende. Garbarek synger melodiske låter med myk, betagende stemmeføring, men har også en fortellerrolle, som Bobs mor. Line Tørmoen danser suverent i en uttrykksfull koreografi som veksler mellom skjønnhet, erotikk og snev av humor, men også med urovekkende grøss.

«The Road Is Just a Surface» hadde premiere under Festspillene i Bergen i mai 2018 og har siden den gang solgt ut på Den Norske Opera & Ballett flere ganger.

Nå kommer forestillingen til Kirsten Flagstad-salen, og blir Hamar kulturhus sitt bidrag inn i dansefestivalen MOVE i samme periode.

På scenen: Anja Garbarek, bratsjist Bergmund Waal Skaslien og danser Line Tørmoen.

Anja Garbarek er en av Norges mest interessante kunstnere og har siden debuten i 1992 utfordret det musikalske spenningsrommet mellom kunst og pop, med sine visuelle og teatralske uttrykk og en sjelden detaljrikdom. Hun fikk internasjonal anerkjennelse med albumet Balloon Mood (1996) og Smiling & Waving (2001). For første gang siden 2005 presenterer hun nå helt nytt materiale.

Jo Strømgren Kompani (JSK) ble stiftet i 1998 og har fra sin base i Norge vokst til å bli en av de mest suksessrike uavhengige gruppene i Skandinavia. Selskapet har turnert i mer enn 60 land så langt, og rundt 150 forestillinger finner sted årlig både i store nasjonale teatre og små alternative arenaer over hele verden. JSKs hjemmeadresse i Oslo er Det Norske Operahuset der Jo Strømgren er koreograf i residensen. Stilen er preget av en særegen blanding av dans og teater med en utpreget og ofte veldig fysisk humor kombinert med mørkere, politiske undertoner.

Arrangør: Hamar kulturhus