Teater Innlandet scene
Torsdag, 20. mai 2021
19:00-21:30
Varighet: 2,5 time inkl. pause. Det selges kun unummererte sitteplasser.

Når humor blir blodig alvor.

På starten av forrige århundre var det tyske satiremagasinet "Simplicissimus" en rød klut for keiser, kirke og myndigheter. Magasinet samlet flere av Europas største forfattere og tegnere som harselerte med autoritetene. Flere av dem med bånd til Norge, som Thomas Theodor Heine og Olaf Gulbransson. Men da Hitler kom til makten, ble satire virkelig farlig, og kunstnerne måtte velge: vitsen eller livet?

Tormod Lindgren, Knut Nærum, POING, Maja Ratkje, figurteaterkompaniet Theater Corpus og Teater Innlandet går sammen om å lage en musikalsk og humoristisk historietime om satire som våpen. 

Simplicissimus er en hyllest til den frie pressen og den politiske satiren som stadig er under press verden over. Møt satirikere, nazister, Josephine Baker, en isbjørn og dansende blyanter i en sterk blanding av skuespill, figurteater og levende musikk! 


Av Knut Nærum og Tormod Lindgren

Regi, figurdesign og scenografi: Tormod Lindgren | Komponist: Maja Solveig Kjelstrup Ratkje og POING (Frode Haltli, Rolf-Erik Nystrøm, Håkon Thelin) | Lysdesign: Olav Nordhagen
Musikere: Maja Solveig Kjelstrup Ratkje og POING
Figurmakere: Tormod Lindgren med Thale Kvam Olsen og Steinar Kaarstein
Dramaturger og oversettere: Christina Just og Thomas Raff
Produsenter Theater Corpus: Tormod Lindgren og Camilla Svingen/Syv mil
Produsent Teater Innlandet: Kari Dæhlin

Co-produksjon: Teater Innlandet og Theater Corpus

------------------------------------
I flg Nasjonale retningslinjer er forestillinger på Hamar inntil videre forbeholdt Hamar kommunes innbyggere. Som arrangør er vi pålagt å informere om dette, men har ikke myndighet til å avvise publikum.

Vi tar smittevern på alvor og gjør det vi kan for å sikre deg en trygg og god opplevelse hos oss. Vi oppfordrer alle til å komme i god tid for å unngå kø. 

Pga. gjeldende restriksjoner blir det ikke salg av forfriskninger i forbindelse med forestillingen.