Galleri Hamar kulturhus
Lørdag, 2. Februar 2019
Det blir framført tre ulike minikonserter. Du kan velge å kjøpe billetter til alle tre (Full pakke) eller kun én eller to av konsertene. Hvis du kjøper "Full pakke" får du tre konserter for prisen av to.

​​​​​​​Marthe Werring Holmern - sopran, Jagoda Szostak - cello og Elisabeth Lundeby - klaver, gir deg et innblikk i dette musikalske, fargerike univers.

"Il Pleure Dans Mon Coeur", eller "Det regner i mitt hjerte", er tittelen på et av Paul Verlaines (1844-1896) mest kjente dikt, og har lånt navn til dette prosjektet. Denne syklusen er et utvalg fra verkene til en av historiens mest dyptgripende diktere som speiles i ny musikk av Ragnhild Berg-Vaishnavi.

Konserten kl. 15:00 og kl. 15:35 er urframføring av "Il Pleure Dans Mon Coeur" – Det regner i mitt hjerte.
Konserten kl. 16:10 vies en annen mangesidig ordkunstner, nemlig Karin Boye, også med musikk av Berg-Vaishnavi.

MARTHE WERRING HOLMERN er kjent for sin allsidighet som sanger. Hun har vært solist med flere av landets ledende symfoniorkestre og spilt opera- og musikalroller ved bl.a Bergen Nasjonale Opera og Trøndelag Teater. Hun har gjestet festspillene i Bergen, Harstad, Hamsundagene, Olavsfestdagene og Kirsten Flagstad Festival med kammermusikk, og som vokalist i tangoorkester. Marthe er mye brukt som solist i kirkeverk og i korprosjekter, og har også utviklet egne forestillinger, bl.a " Meningen med Sangen".

JAGODA SZOSTAK startet sin karrière som cellist i Polen, hvor hun var del av et profesjonelt symfoniorkester. Hun kom til Norge i 1989, og har siden hatt tallrike varierte freelanceoppdrag. Jagoda er fast førstecellist i Hedmarken Symfoniorkester og Ringsakeroperaen, og er en del av ensemblet Trio Aurora. Ved siden av å være utøvende cellist underviser hun.

ELISABETH LUNDEBY er utdannet pianist i Stockholm og Hannover. Hun har hatt solistoppdrag med Bergen Filharmoniske Orkester og Oslo Filharmoniske Orkester. Elisabeth innehar en mangeårig og variert karrière  som utøvende pianist med spesielt fokus på  kammermusikk og akkopegnement. Hun har vært en sterk drivkraft for framføring av ny musikk og har selv urframført flere verker. I tillegg til sin utøvende virksomhet har hun mange år bak seg som klaverpedagog.

RAGNHILD BERG-VAISHNAVI har sin musikkutdannelse fra NTNU i Trondheim. Hun var bla med på å starte ensemblet Stilleben, hvor hun virket både som komponist og pianist. I 1998 utgav de albumet 'Från En Stygg Flicka', som bl.a er mye spilt i NRK radio. Ragnhild har komponert musikk for flere typer besetninger, og har fokusert mye på musikk sammen med lyrikk. Prosjektet
"Il Pleure Dans Mon Coeur" bygger på et personlig utvalg fra Paul Verlaines (1844-1896) dikting.

Info om billetter

Serien «Klassiske øyeblikk» er en annerledes måte å oppleve klassisk musikk på. Artisten fremfører tre ulike minikonserter på 20 minutter hver. Du kan velge å oppleve alle tre eller stikke innom for kun én eller to av dem - hvilke «øyeblikk» som passer deg best avgjør du. I pausene blir det servert forfriskninger og litt å bite i.

Én konsert – kr 125 inkl avgift
Full pakke (alle tre konserter) – kl 325 inkl avgift