Galleri Hamar kulturhus
Lørdag, 15. mai 2021
Unummererte sitteplasser. Tilgjengelige seter er plassert to og to i hht til gjeldende avstandsrestriksjoner.

Bli med inn i en verden av vakre, stemningsfulle toner når Engegårdskvartetten leverer klassiske øyeblikk i Galleri Hamar kulturhus.

Engegårdkvartetten så dagens lys under den spektakulære midnattssolen i Lofoten i 2006. Raskt ble dette kammermusikk-ensemblet et av de mest ettertraktede i Norge. Kvartetten er kjent for sine mange modige og friske tolkninger av det klassiske repertoaret. Samtidig legger de vekt på å markere sitt skandinaviske opphav.

Kvartetten har høstet internasjonal anerkjennelse, og de har vært med på å skape gode og tette bånd med flere ledende internasjonale utøvere. Ambisjonen blir gjenspeilet i svært varierte og rikholdige konsertprogrammer.

Lørdag 15. mai, i et tredelt program, vil Engegårdkvartetten gi deg en smakebit på noen av høydepunktene fra den klassiske tradisjonen, og de presenterer også et utvalg folketoner fra Nord-Norge.

PROGRAM:

Konsert 1: Franz Schubert
2 satser fra strykekvartett nr. 14 i d-moll, «Døden og piken» (op. post.)
1. Allegro
2. Andante con moto
W. A. Mozart

Konsert 2: Strykekvartett i D-dur KV 499, «Hoffmeister»
1. Allegrett
2. Menuetto: Allegretto. Trio
3. Adagio
4. Allegro

Konsert 3:
1. Et utvalg nordnorske folketoner arrangert for strykekvartett,
2. «Joik-suite» av Sigmund Lillebjerka (arrangert for strykekvartett av Engegårdkvartetten)

I «Døden og piken» forsøker Franz Schubert å male et musikalsk bilde av hvordan mennesket kjemper mot døden. Schubert var selv alvorlig syk da han komponerte «Døden og piken», og han døde kort tid etter at verket var ferdig. «Døden og piken» har blitt stående som en del av kjernerepertoaret for strykekvartetter. Under Fridtjof Nansens begravelse ble denne kvartetten fremført i stedet for taler.

Wolfgang Amadeus Mozart komponerte til sammen 23 strykekvartetter. Mange av disse ble utgitt samlet, men «Hoffmeister»-kvartetten står for seg selv og har blitt beskrevet som «fortvilet under en maske av munterhet».

I tillegg til å spille musikk av «de store mesterne» har Engegårdkvartetten et ønske om å vise frem musikktradisjonene vi har her i Norge. I konsertens tredje del tar de utgangspunkt i folketoner og folkemusikk fra den nordligste landsdelen.

Om Klassiske øyeblikk:
Å oppleve klassisk musikk trenger ikke å være lange kvelder i mørke saler. Utvalgte lørdager, midt på dagen, inviterer vi til korte, uformelle møter med klassisk musikk av høy kvalitet i Galleri Hamar kulturhus.

Serien «Klassiske øyeblikk» er en annerledes måte å oppleve klassisk musikk på. Artisten fremfører tre ulike minikonserter på 20 minutter hver. Du kan velge å oppleve alle tre eller stikke innom for kun én eller to av dem - hvilke «øyeblikk» som passer deg best avgjør du. I pausene blir det servert forfriskninger.

Galleri Hamar kulturhus har i denne perioden utstillingen «BEST - Paralympisk gull» med fantastiske fotografier av Arnfinn Johnsen

------------------------------------------------------------------

I flg. nasjonale retningslinjer er forestillinger på Hamar inntil videre forbeholdt Hamar kommunes innbyggere. Som arrangør er vi pålagt å informere om dette, men har ikke myndighet til å avvise publikum.

Vi tar smittevern på alvor og gjør det vi kan for å sikre deg en trygg og god opplevelse hos oss. Vi oppfordrer alle til å komme i god tid for å unngå kø.

Pga. gjeldende restriksjoner blir det ikke salg av forfriskninger i forbindelse med arrangement.