Galleri Hamar kulturhus
Lørdag, 31. oktober 2020
NB! Tre konserter: Kl 13:00, kl 13:35 og kl 14:10

En fiolinist i verdensklasse møter en av våre aller fremste pianister. Velkommen til Klassiske øyeblikk med Elise Båtnes og Håvard Gimse.

Nyt klassiske perler med noen av landets fremste musikere! Elise Båtnes og Håvard Gimse vil denne dagen fremføre tre ulike minikonserter med verker av blant andre Brahms, Svendsen og Halvorsen. Det blir også noen kjente «svisker», som Cardas av Monti.

Å oppleve klassisk musikk trenger ikke å være lange kvelder i mørke saler. Utvalgte lørdager, midt på dagen, inviterer vi til korte, uformelle møter med klassisk musikk av høy kvalitet i Galleri Hamar kulturhus.

Serien «Klassiske øyeblikk» er en annerledes måte å oppleve klassisk musikk på. Artisten fremfører tre ulike minikonserter på 20 minutter hver. Du kan velge å oppleve alle tre eller stikke innom for kun én eller to av dem - hvilke «øyeblikk» som passer deg best avgjør du. I pausene blir det servert forfriskninger.

Galleri Hamar kulturhus har i denne perioden utstillingen «Arktis/Antarktis» med fantastiske fotografier av Morten Løberg.

Program:

1: Brahms: Sonate for fiolin og klaver i A-dur
2: Norske småstykker (Svendsen, Halvorsen, Bull)
3: ‘Svisker’ (med blant annet Cardas av Monti og småstykker av Fritz Kreisler

Elise Båtnes

Hun er en musiker og folinist i verdensklasse - solist, kammermusiker og, ikke minst, 1. konsertmester i Oslo-Filharmonien, en posisjon hun har hatt siden 2008.

Elise Båtnes begynte å spille fiolin fire år gammel og debutere som solist fire år senere sammen med Trondheim Symfoniorkester. Hun hadde sin første opptreden med Oslo-Filharmonien ti år gammel, da hun fikk være solist på en barnekonsert med Mariss Jansons som dirigent.

Hun har siden vært solist med alle de største norske symfoniorkestrene og spilt i en lang rekke land. I tillegg til å være 1. konsertmester i Oslo-Filharmionien, omfatter hennes konsertvirksomhet solistoppdrag med anerkjente orkestre og dirigenter over hele verden.

Båtnes har spilt på mange festspill og kammermusikkfestivaler sammen med kjente norske pianister, som Leif Ove Andsnes, Sveinung Bjelland, Einar Henning Smeby og Håvard Gimse. Sistnevnte har hun også lansert en CD sammen med i 2008.

Elise Båtnes spiller på fiolinen «Arditi», bygd av A. Stradivari 1689, utlånt av Dextra Musica.

Håvard Gimse

Han regnes som en av Norges fremste musikere med et bredt og allsidig repertoar. Håvard Gimse er ettertraktet både som solist og som kammermusiker, i tillegg til at flere av Skandinavias beste klassiske artister foretrekker ham som sin akkompagnatør.

Gimse har gitt konserter på mange av verdens mest anerkjente konsertscener og mottatt en rekke av de mest prestisjetunge priser i Norge og Skandinavia, blant andre Steinwayprisen i 1995, Griegprisen i 1996 og Sibeliusprisen i 2004. Under Festspillene i Bergen i 2011 ble han sammen med Truls Mørk tildelt Kritikerprisen for sin framførelse av Beethovens samlede cellosonater.

Hans forkjærlighet for skandinavisk og norsk klassisk musikk har gjort ham til en av de mest innflytelsesrike artister på denne arenaen. Gjennom sitt arbeid med å fremme mindre kjent musikk fra denne regionen har han høstet gode kritikker, og mottatt priser fra Diapson og Gramophone Chritics Choice.

Arrangør: Hamar kulturhus

Foto av Elise Båtnes: Ettore Causa