Kirsten Flagstad-salen
Lørdag, 11. Mai 2019
Billettsalget starter fredag 22. februar kl 09:00 / Ved kjøp av billett kan du velge mellom stå- eller sitteplass

AnJazz og Hamar kulturhus flyr inn Amerikas beste studiomusikere til en forrykende avslutning på årets jazzfestival, og bandets eneste konsert i Norge denne våren.

Det er femti år siden trommeslageren Bobby Colomby med sin jazzbakgrunn etablerte Blood, Sweat & Tears (BS&T) i New York. Deres første album «Child is Father to the Man» kom 1967, med Al Kooper som vokalist.

Men det var først da vokalist David Clayton Thomas ble med i bandet, at det virkelig ble fart på sakene. Det selvtitulerte albumet «Blood, Sweat & Tears» (1968) ble en stor kommersiell suksess, og toppet Billboard-lista i USA i mange uker. For albumet vant de også den prestisjetunge Grammy Award-prisen for «årets album» i 1970 – foran Beatles-albumet «Abbey Road».

Bobby Colomby sitter nå på rettighetene til band-navnet. Han håndplukker bare de beste musikerne til bandet, og flere av dem har selv blitt legender i etterkant: Randy Brecker, Mike Stern, Jaco Pastorius, Lew Soloff, og mange flere. Vår egen stjernetrombonist, Jens Wendelboe, har spilt i BS&T i flere år.

Det verdensberømte bandet har hatt stor suksess med å blande rock, blues, popmusikk, horn-arrangementer og jazz-improvisasjoner sammen til en form for jazzrock. Den nåværende besetningen, med vokalisten Bo Bice kjent fra «American Idol», tar bandet Blood, Sweat & Tears’ arv med seg inn i fremtiden og gjenskaper entusiastisk hornrekke-dominerte låter som «Spinning Wheel», «And When I Die» og «You Made Me So Very Happy» som gjorde bandet berømt på 70-tallet –og fortsatt står igjen som legendariske hits.

Du får høre disse låtene, og mange flere av deres klassikere, på årets avslutningskonsert under AnJazz – Hamar Jazzfestival lørdag 11.mai, når Blood, Sweat & Tears gjør sin eneste konsert i Norge denne våren.

Kjøp billett før det er for seint og nyt denne klassiskeren fra Blood Sweat & Tears mens vi venter på mai:

NB! Til denne konserten er det mulig å kjøpe ståplasser og sitteplasser. Det er kun et begrenset antall sitteplasser tilgjengelig for salg