Kirsten Flagstad-salen
Fredag, 19. januar 2024
18:30-20:30
Varighet: 2 timer inkl. pause

I 2024 er det 10 år siden Hamar kulturhus åpnet. Først ute av jubileumsarrangementene er selveste Kringkastingsorkesteret.

Dirigent: Leslie Suganandarajah
Klaver: Vadym Kholodenko

  • Franz Schubert: Symfoni nr. 4
  • Johannes Brahms: Klaverkonsert nr. 2

Kholodenko har vært solist med Kringkastingsorkestret flere ganger - også i Hamar kulturhus i 2014 - og med KORK har han spilt inn blant annet Griegs klaverkonsert.

Kholodenko er den fødte virtuos, men i den monumentale klaverkonserten til Johannes Brahms behøver han også et symfonisk overblikk. Dette fantastiske verket er nesten som en symfoni med klaversolist.

Dirigenten Leslie Suganandarajah har stått på ønskelista til KORK en god stund, og nå er han endelig her. Her tolker han Symfoni nr. 4 av Franz Schubert – skrevet av en 19-årig Schubert, men med et dramatisk preg, og Schubert kalte også symfonien "Den tragiske".

- KORK hadde satt opp denne konserten i Universitetets aula i Oslo, og dermed var vi så heldige at vi kunne få den til Hamar dagen etter, forteller kulturhussjef Tor Rullestad. - En så stor klassisk konsertopplevelse blir en pangstart på jubileumsprogrammet vårt.