Korsal Ragnar Røgeberg
Fredag, 17. januar 2020
18:00-19:00

Johann Sebastian Bach skrev utrolig mange kantater, bl.a. Kaffekantaten. Kantaten handler om en far som forsøker å forby sin voksne datter å drikke kaffe. Men datteren snurrer faren rundt lillefingeren, noen som resulterer i en rekke komiske innfall.

De aller fleste av kantatene Johann Sebastian Bach skrev var for kirkelig bruk, men noen var også til høyst verdslig underholdning.

Kaffekantaten er en slik verdslig kantate som opprinnelig ble framført i Leipzigs mest populære kaffehus; Café Zimmermann. På den tiden var kaffe nytt og ekstremt populært, og det var noe man kun drakk ute på kafè. Kvinner fikk adgang til kaffehuset hver gang det var konsert. Stykket handler om en far som forsøker å forby sin voksne datter å drikke kaffe, men hun gir seg ikke så lett.

Kantaten fremføres på norsk, så det er lett å følge med på det som skjer, også de komiske innfallene. Forestillingen er tidligere framført i Elverum, Hof og Kongsvinger, og det ligger en smakebit ute på facebooksiden til Nivalis barokk, https://www.facebook.com/nivalisbarokk/

 

Utøvere og arrangør: Nivalis Barokk
Guro Evensen Hjemli, sopran / Øystein Stensheim, tenor / Eirik Krokfjord, bass / Pauliina Fred, fløyte / Lenka Torgersen og Laima Olsson, fiolin / Andreas Torgersen, bratsj / Gunnar Hauge, cello / Christian Kjos, cembalo


RingsakerOperaen er med som samarbeidspartner:  ringsakeroperaen.no/
Her kan du lese mer om Nivalis Barokk: https://www.nivalisbarokk.no/