Søk

Kunst i Kulturhuset

Behov for inspirasjon, rom for ettertanke eller litt spenning? I Hamar kulturhus kan du oppleve ulike kunstneriske uttrykk i form av utstillinger eller utsmykking.


Galleri Hamar kulturhus

Galleri Hamar kulturhus har et areal på over 170 kvadratmeter i underetasjen på biblioteket i Hamar kulturhus. Inngang er via Cafè Valuta eller Hamar bibliotek.

Galleri Hamar kulturhus ønsker å tilby regionen et galleri fylt med ulike kunstuttrykk av høy kvalitet og samarbeider med Nasjonalmuseets vandreutstillinger og Kunstbanken. Slik får Galleriet et variert program av skiftende utstillinger.

Les mer om Galleriet og finn aktuelle utstillinger

 

 

Utsmykking

Fem markante kunstverk har fått sin plass i huset. Tre av dem er laget spesielt for denne sammenhengen og to av dem er innkjøpt, men tilrettelagt for huset. Kunstnere fra tre nordiske land er representert med sine kunstverk.

Som en naturlig forlengelse av at Hamar kulturhus skal være et sted for alle, innehar kunsten et spekter av kunstneriske uttrykk og innhold, plassert på utvalgte sentrale steder. Til sammen utgjør disse en kunstsamling til å leve sammen med og stadig oppleve nye sider av, enten man er hyppig eller sporadisk besøkende i huset.

Kunsten i Hamar kulturhus underbygger åpenheten og sjenerøsiteten i bygget. Den gir inspirasjon, ettertanke og spenning. Kunsten er tydelig til stede, den er ulik i form og uttrykk, men utgjør også en helhet som bidrar til at Hamar Kulturhus er et inkluderende og inspirerende sted å være.

Se vår egen kanal på YouTube for filmer om kunsten i Hamar kulturhus.

 

MØNSTER

Kunster: Gunilla Klingeberg
Sted: Kulturpassasjen

Utendørs gulvarbeid i betongintarsia i Kulturpassasjen mellom Morterudgata og Stortorvet, ved husets hovedinngang. Symbolene er inspirert av Hamar-regionens kulturhistorie; landbruk og matproduksjon, marked og handel, føyd sammen til komplekse ornamenter. Gulvet danner en inntreden til husets aktiviteter, og markerer mennesket som del av et felleskap, og Hamar som del av en større verden.

Kunstverket er utført på oppdrag av Hamar kommune i samarbeid med KORO

 

UTEN TITTEL

Kunstner: Johannes Borchgrevink Hansen

Veggmaleri på betongveggene som omkranser Klubbscene Rolf Jacobsen. Motivene er figurer og landskap som er først er ”skisset” i tresnitt, så forstørret og overført direkte på veggen med pensel. Spennet fra det enkle og barnlige til det tvetydige og mørke, kan symbolisere ytterkanter av det menneskelige felleskap vi alle er en del av…

Kunstverket er utført på oppdrag av Hamar kommune i samarbeid med KORO.

 

EKKO

Kunstner: Nils Erik Gjerdevik

Tolv sirkulære veggmalerier i nordre foaje og publikumsområder i underetasjen. Fargesterke og mangfoldige fungerer de som kallesignal og veiviser, og binder disse etasjene sammen. Sirklene er en rytmisk, repeterende og samlende ramme for kontrastfulle uttrykk, fra det spontane og genetiske, til det kontrollerte og rigide. Fra maling nærmest helt på veggen, til områder som sirlig presisjon og detaljrikdom.

Kunstverket er utført på oppdrag av Hamar kommune i samarbeid med KORO.

 

SCHISMOGENESIS

Kunstner: Mariken Kramer
Sted: Kulturhusets informasjonsskjermer

Video på Kulturhusets informasjonsskjermer som viser et dobbelt bilde: En hånd trekker en linje gjennom rommet, og ordpar på en tavle tillegges verdi ved hjelp av matematiske symboler, som så pusses bort og endres. ”Schismogenesis” betyr ”å skape splittelse”. Å kategorisere er en del av vår måte å forstå verden på, men hvem er ”vi” og ”jeg” som tegnes opp? Og hvorfor trenger man å markere grenser?

Kunstverket er innkjøpt av Hamar kommune i samarbeid med KORO.

 

LYSE STRØMMER II

Kunstner: Hanne Friis
Sted: Foaje nord, trappeløp

Tekstilskulptur på betongveggen i hovedtrappeløp i foajeen i nordre del av huset. Mengder av naturfarget, delvis bleket bomullslerret er ved hjelp av en særegen og sirlig utført folde- og sømteknikk, formet til en organisk, men kompakt skulptur. Som en fysisk motsigelse, et frosset øyeblikk av veltende, eruptiv masse, eller en foss som nærmest flommer ut fra veggen.

Kunstverket er en gave fra Folkets hus.

 

 

 

 

 

 

Galleri Hamar kulturhus ønsker å tilby regionen et galleri fylt med ulike kunstuttrykk av høy kvalitet. Se aktuelle utstillinger i Galleriet her

 

Utsmykking

Fem markante kunstverk har fått sin plass i huset. Tre av dem er laget spesielt for denne sammenhengen og to av dem er innkjøpt, men tilrettelagt for huset. Kunstnere fra tre nordiske land er representert med sine kunstverk.

Scroll ned på siden for å lese mer om Kulturhusets utsmykking eller last ned brosjyren om kunstverkene (PDF) (Klikk på bildet for å laste ned)

 
 

 

Hamar Kulturhus
Torggata 100
2317 Hamar
Telefon: 62 56 18 50

Samarbeidspartnere