Galleri Hamar kulturhus
Lørdag, 15. februar 2020
13:00-14:00
Utstillingsperiode 18. januar - 29. februar.

- Det er en skummel utvikling vi nå er vitne til, sier kunstner Inge Iversen, som er aktuell med en ny utstilling om en av vår tids største utfordring – klimaendringene.  

«Dumheten brer om seg mer og mer. Hjernene synes å skrumpe inn. Egoisme og faktafornektelse øker i omfang. Polariseringen øker og kortsiktig vinning blir mer og mer i fokus. Facebook. Massemedias "klikk-og liker-kåtskap". Mange politikere spiller et skittent spill. Donald Trump, Sylvi Listhaug, Kjell Ingolf Ropstad for å nevne noen.»

                                                                                                                                          - Inge Iversen, kunstner

Inge Iversens ord er harde, og for noen kanskje for tøffe, men i all sin håpløshet vektlegger Iversen at det er håp i sikte. Endring er mulig. Millioner av unge marsjerer og krever forandring. 

I hans nye utstilling «Polarisen smelter – polariseringen øker» – kan du oppleve verker som belyser vår tids største utfordring - med økende polarisering, klimasøksmål og bærekraftsmål.

 

Ved ønske om omvisning i utstillingen utover oppsatte datoer, kontakt Inge Iversen for avtale.
Tlf 952 89 848 - Mail: ingeivers@gmail.com

 

"Stopp saurieseringen" fra 2018 var utstilt på Østlandsutstillingen i 2019. Et håndkolorert fargetresnitt.
 

OM KUNSTNEREN:
Inge Iversen kan karakteriseres som en fabulerende og "småsurrealistisk" kunstner. Ikke sjelden inneholder bildene hans en form for "dialog" med kunsthistorien. Stundom har han sågar en kritisk kommentar eller to til sin samtid. - Er vi ledet av mennesker i dagens samfunn; mennesker som setter kortsiktig profitt og egen vinning øverst på dagsordenen?

At det ofte er tilfelle kan trygt konstateres. Hensynsløs grådighet og idéen om økonomisk vekst i det uendelige preger i stor grad vår samtid.

Optimisme er allikevel fortsatt berettiget mener han; forandring til det bedre er faktisk mulig. Se for eksempel på hullet i ozonlaget som truet vår verden for noen år tilbake. Verden gikk sammen. Forbruket av ozonreduserende stoffer sank med mer enn 99 % fra 1986 til 2004.

Vi lever i en spennende tid vil den inspirerte og energiske kunstneren fremheve; I en av Tom Egelands bøker påpekes at det finnes over 170 milliarder galakser i universet. Fra små galakser med 10 millioner stjerner til store med over hundre billioner stjerner. Og jorda farer med 30 km i sekundets hastighet av gårde … Svimlende perspektiver …… En kan undres om mulighetene for oss mennesker noensinne har vært så store som nå; med alle våre tekniske hjelpemidler.. Og ellers nye perspektiver når det gjelder globalt samarbeid.