Galleri Hamar kulturhus
Lørdag, 9. Februar 2019

Møt Bjertingstad som forteller om hvordan hennes blikk på byen forvandles til fargerike, humoristiske bilder av Hamar.

I forbindelse med at Hamar by fyller 170 år viser Hamar kulturhus en utstilling med Kari Bjertingstads illustrasjoner av Hamar.

Motivene strekker seg gjennom hele byen fra Espern i øst til Domkirkeodden i vest. Gjennom 32 fargerike akrylmalerier tas du med på en annerledes skildring; her finner du illustrasjoner av Lokstallen, Jernbanestasjonen, Gågata, Torggata, Koigen og mange andre steder, - helt frem til Kokebokhuset på Domkirkeodden.

Bjertingstad har med sin sans for detaljer og særpregede måte å male på gitt farge og liv til både brostein, trær og bygninger, og den røde tråden er at motivene skal fremkalle glede. Inspirasjon henter hun fra turer i byen og nærområdene. Der tar hun en del bilder som blir grunnlag til enkle blyantskisser som videre blir grunnlaget for maleriene.

De første Hamarbildene ble ferdig i 2010, og siden har det blitt 60-70 bilder i kjent stil.

Utstillingen står fram til 6. mars.

Kulturhuset formidler ikke salg av bilder.
Er du interesser, så ta kontakt på tlf 41267834 eller epost: kari.bjertingstad@gmail.com