Multisal Pauline Hall
Lørdag, 16. Februar 2019

Det er ikke veldig mange her i verden som har tatt steget fra jazzsaksofonist til operasanger, og om mulig enda færre som kan slippe unna med det. Men Håkon Kornstad skøyter på tynn is med den aller største selvfølgelighet.

Som saksofonist er Kornstad et unikum med tone og kontroll som få kan måle seg med. Som sanger har han den samme utforskertrangen, og er en lyrisk tenor som veksler mellom italiensk bravur, og nordisk tilbakeholdenhet.

I Håkon Kornstad Trio kommer han sammen med bunnsolide Mats Eilertsen og avantgarde-spellemann Frode Haltli. En jazztrio med trekkspill, saksofon og bass som fortsetter der Kornstads kritikerroste “Tenor Battle”-album fra 2015 slapp. I November 2018 kom oppfølgeren “Im Treibhaus”, (“I drivhuset”) og Kornstads unike operajazz-prosjekt har så absolutt modnet.

Med frilynt, varm og vakker traktering av romantiske arier og sanger, ispedd improvisasjon og musikalsk reiselyst, lover vi en konsert som passer såvel for klassisk- og operaelskeren som for jazzelskeren, eller for dem som ikke trodde de likte noen av delene.

Vi lover også lyder du ikke har hørt fra henholdsvis saxofon, bass eller akkordion før. Og mest av alt — vakre melodier som du kan plystre på veien hjem.

Håkon Kornstad – saksofon, tenorstemme
Frode Haltli – akkordion
Mats Eilertsen – bass

Om Lydhør
Velkommen til Lydhør – en konsertserie som gir deg lavmælte, stemningsfulle og neddempede musikkopplevelser, tett på artistene i Multisal Pauline Hall. Her har vi cafébord og stearinlys, og du kan nyte et glass fra Cafe Valuta.