Kirsten Flagstad-salen
Lørdag, 15. Desember 2018

Dette er en julekonsert med musikanter og skuespillere med stor formidlingsglede. Velkommen til en litt annerledes julekonsert.

Julekonserten er med musikkgrupper og en teatergruppe med mennesker med ulike bistandsbehov som kommer fra Stange, Ringsaker, Gjøvik og Hamar.

Disse kommunene, sammen med Pascal Norge, har etablert et samarbeid for kulturgrupper med bistandsbehov med målsetting om å ha to årlige konserter. Julekonserten i fjor var i Gjøvik. Stange var vertsskap for en minifestival i juni. Nå er det Musikalis og Hamar sin tur til å være vertsskap. Det er en stor glede å ønske velkommen til julekonsert i Kirsten Flagstad-salen i Hamar kulturhus.

Gruppene som deltar på konserten er:

Fra Hamar:
MUSIKALIS -
er et musikktilbud for utviklingshemmede som ble stiftet i 1990. Den består av 14 medlemmer fordelt på to grupper. De holder til i Hamar kulturhus og spiller sammen en kveld i uka. Det viktigste er å ha det moro sammen, og samtidig gi et meningsfullt fritidstilbud. Den gruppen som har bestått lengst har i dag 9 medlemmer i alderen 18 til 62 år. Høsten 2018 startet vi opp et tilbud for barn og unge i alderen 10-15 år, som nå har 5 medlemmer. Vi ønsker flere medlemmer velkommen. Bjørn Kløvning har ledet Musikalis siden oppstart.

OLSRUD SPILLOPP - er et tilbud ved Hamar Arbeid & Aktivitet. De holder til på Olsrud, og er et tilbud for voksne med ulike behov for tilrettelegging.

Fra Stange:
MANGO BAND -
ble etablert i 2014. De er 11 medlemmer som øver på Stange  kulturskole. Kulturskolens prosjekt i Tanzania, kalt Vennskap Stange – Morogoro, er årsaken til at Mango Band ble startet. Siden 2012 har de hatt et samarbeidsprosjekt med AMANI senter og The Erick Memorial Foundation, og inspirert av Mama Bakhita, startet kulturskolen musikkgruppa “Mango Band”. Bandet opptrer gjerne i nærmiljøet, og har vært med på Pascalfestivaler på Stange og på Gjøvik, de har spilt på Tangen Rock Festival, for kommunestyret og en rekke andre steder. Mango Band ledes av Mona, Ole Ronny, Eira og Lars Espen.

Fra Gjøvik:
ROCKEVÆRSTINGENE -
som består av deltakere med sammensatte funksjonshemninger (utviklingshemmede og andre med bistandsbehov). De har spilleerfaring fra den årlige Pascalfestivalen og flere andre konserter og prosjekter. Gruppen som er medlemmer av Pascal Norge ligger under Gjøvik kunst- og kulturskole og består av 8 medlemmer pluss to ansatte medspillende instruktører; Ingunn Molstad og Vidar Sundbakken. De er fra 16 år og opp i voksen alder. De tar gjerne på seg oppdrag lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt

Fra Ringsaker:
SOLSKINN -
 en musikkgruppe for personer med funksjonsnedsettelse som spiller glad musikk etter gehør med Ragnhild Johnsen som instruktør.

GLADGJENGEN - er et sangkor for personer med funksjonsnedsettelse som er glad i å synge. Instruktører her er Geir Otnes og Sarah Therese Røste.

SKARRUVÆRRAVILDUVÆRRA - er en gruppe for voksne utviklingshemmede som har lyst til å spille teater.

PASCAL NORGE - er en organisasjon som jobber for å lage kulturaktiviteter for alle, og hovedmålgruppen er alle mennesker med ulike bistandsbehov; som for eksempel seniorer, funksjonshemmede, utviklingshemmede, minoritetsgrupper og personer med utfordringer innen områdene psykiatri og rus.
Pascal Norge har et svært godt samarbeid med mange aktører rundt om i landet. Lokale grupper, kulturskoler og andre jobber tett med Pascal Norge, og drar nytte av samarbeidet på mange områder. Og det er gjensidig.

Arrangør: Musikalis