Teater Innlandet scene
Fredag, 17. desember 2021

Det er med tungt hjerte Teater Innlandet meddeler at den forestående premieren og turneen på Den finast eg veit er avlyst.

Den finast eg veit skulle opprinnelig ha premiere 29. oktober i fjor. Denne måtte utsettes på grunn av koronapandemien og ny premiere ble satt førstkommende fredag. Teatret har gjennom hele pandemien hatt stort fokus på å gjennomføre forestillinger og å tilby publikum gode opplevelser i en vanskelig tid. Men det har kostet. Det har vært avlysninger, og planer har blitt gjort om på en, to, og tre ganger. I september kom endelig den fullstendige gjenåpningen av Norge og kulturbransjen.

Samtidig ble bransjen rammet av den første streiken i sektoren på mange, mange år. Teater Innlandet ble rammet 22. september. Under prøvene til Den finast eg veit har teatret hatt en kraftig reduksjon i bemanningen. Mandag 25. oktober kom den gode nyheten om at partene har kommet til enighet og at streiken er over. Det kjennes ubeskrivelig godt at alle de dyktige og dedikerte medarbeidere er tilbake på huset!

Den finast eg veit har blitt rammet hardt av både pandemi og streik. Begge deler har bidratt til at produksjonen ikke har nådd sine kunstneriske mål, og derfor ikke kan gjennomføres.

Ved praktiske spørsmål bes publikum ta kontakt med markeds- og kommunikasjonsavdelingen ved Teater Innlandet på billett@teaterinnlandet.no.

-------------------------------------

- en teaterkonsert basert på HELLBILLIES’ univers.

Hellbillies har gjennom flere tiår begeistret oss med frodige beskrivelser av den norske folkesjelen, vanlige folk og kjente omgivelser. Om motbakker og hjertesorg, håp og drømmer. Med sine enkle og jordnære strofer fylt av kjærlighet til det hverdagslige, treffer tekstene oss. De berører og gir oss innsikt i eget liv.

Med utgangspunkt i et utvalg Hellbillies-låter skaper Morten Myklebust et nytt musikalsk landskap for disse innsiktsfulle historiene, satt sammen og regissert av Frank Kjosås. Fem skuespillere og fem musikere vil gi deg musikkteater på sitt beste!

Og når dyna varmar kring oss båe to
   i mørke natta
   ska eg kviske i øyra ditt og svara på
   koffår du æ den finast eg veit