Kirsten Flagstad-salen
Torsdag, 26. august 2021
Det selges kun unummererte seter. Tilgjengelige seter er plassert to og to i hht gjeldende avstandsbegrensninger.

Er brann ene og alene destruktivt, eller kan det også bety endring og nye muligheter? Gå ikke glipp av denne høyaktuelle åpningsforestillingen på årets MOVE Dansefestival koreografert av selveste Ina Christel Johannessen.

De siste årene har vi sett en enorm økning av skogbranner globalt; Amazonas og Afrika – jordens «lunger» - brenner. For ikke å glemme Australia, Sibir og flere stater i USA. Forskerne beskriver dette pågående fenomenet som en «ildtid», i motsetning til klodens ulike istider gjennom historien. Hva innebærer disse altomslukende brannene for oss mennesker? Er brann ene og alene destruktivt, eller kan det også bety endring og nye muligheter? Hvem eller hva er Monday? Bare en dag i begynnelsen av uka, eller noe som representerer fremtiden? Det som er i vente?

Scenografien/stedet i When Monday Came består av en utbrent branntomt. Det som en gang var er borte, kun forkullete fragmenter gjenstår. I dette «landskapet» befinner det seg 7 karakterer. Hvordan forholder de seg til tapet av det som en gang var?

Utbrent natur gir alltid mulighet og grobunn for nytt liv å spire fram. Denne egenskapen står derimot ofte i veien for oss mennesker, da frykten for tap og endring overskygger dette perspektivet. En referanse til en slik lesning er fra en scene i Tarkovskij´s film Mirror: En kvinne står urørlig i regnet og betrakter hennes hus og eiendeler brenne opp. Bildet har motsetninger både i visualitet og innhold. Tarkovskij kommenterte i ettertid denne scenen med følgende utsagn: ”regnet forteller ingen ting i seg selv, derimot forteller scenen hva regnet gjør med mennesket/karakteren”.

When Monday Came inngår i Zero visibility corp. ´s pågående serie av verk med globale klimaforandringer som tematisk omdreiningspunkt. Vi er veldig stolte av å presentere denne høyaktuelle forestillingen av et av Norges ledende samtidskompanier.

Om kompaniet:
Zero visibility corp. er ledet av Ina Christel Johannessen og er et av Norges mest ettertraktede samtidsdans kompanier. Siden det internasjonale gjennombruddet i 2003 har Ina Christel Johannessen og hennes kompani spilt for 18 land i hele verden fra Opera huset i Sydney til Harbour Front Centre i Toronto til Cervantinos Festival in Mexico. Hvert stykke er skapt i tett samarbeid med dedikerte partnere i Norge og utlandet, og arbeidet varierer fra duetter til storskala produksjoner.

Inas arbeid er karakterisert som energisk og fysisk krevende sammensmeltet med poetisk og ofte teatralske elementer. Den ettertraktede koreografen har i tillegg til sitt eget kompani,  koreografert for blant annet Ballet de Monte Carlo, CCDC Hong Kong og Cullberg Ballet.

Medvirkende:
Koreografi: Ina Christel Johannessen
Komponist: Tommy Jansen
Scenografi: Åsmund Færavaag
Dansere: Ole Willy Falkhaugen, Hugo Marmelada, Dorotea Saykaly, Camilla Spidsøe, Ole Kristian Tangen: Line Tørmoen.
Musiker: Tommy Jansen
Costymner: Ina Christel Johannessen
Lys Design: Daniel Kolstad Gimle
Lyd :Morten Pettersen

Produsent: Kirsti Ulvestad

Produsert av: Zero Visibility Corp.

Co-produsert av Dansens Hus, Oslo, La Briqueterie, Paris, Fabbrica Europa, Florence.

Zero Visibility Corp. Støyttes av Norsk Kulturråd

Du kan lese mer om MOVE Dansefestival 2021 og se hele festivalprogrammet her: MOVE Dansefestival